Isprobajte FANUROPITU jednostavni grčki posni svečani kolač koji je dobio ime po Svetom Fanuriju
Kolač sa suvim grožđem i sokom od pomorandže se oeče iz radosti, zbog lepih stvari u životu onoga koji ga prati i njegove porodice.
Fanuropita
Sastojci:
500 g brašna
300 g šećera
2 dl gaziranog soka od pomorandže
1 kašičica sode bikarbone
50 g suvog grožđa
1 dl ulja
1 prašak za pecivo
1 prstohvat cimeta
Priprema:
Pomešajte sodu bikarbonu i suvo grožđe te ostavite da smesa odstoji 15 minuta. U posebnoj činiji pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet i ulje. Dodajte sok smesi sa grožđicama. Umesite i izručite u podmazan pleh. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)