BOLJE NISTE PROBALI Turske ćufte, ukus i miris Orijenta u vašoj kuhinji

Izvor: Slobodanka Ćorič

12:24

Kulinarski globus 0

Jedno od najpoznatijih turskih jela su kofte, kod nas poznate kao ćufte. Iako ih ima u skoro svim svetskim kuhinjama u najrazličitijim varijantama. Probajte originalne sastojake, ukuse i arome

BOLJE NISTE PROBALI Turske ćufte, ukus i miris Orijenta u vašoj kuhinji
Shutterstock

POTREBNI SASTOJCI:

  • 250 g mlevene junetine,
  • 250 g mlevene jagnjetine,
  • dve kriške hleba (samo sredina),
  • glavica crnog luka, veće jaje,
  • pola šolje iseckanog peršuna,
  • pola kašičice mlevenog kima,
  • pola šolje brašna,
  • malo ulja, so, biber

PRIPREMA:

Hleb natopiti u vodi, pa ga ocediti i izmrviti u činiju. Dodati obe vrste mlevenog mesa, sitno seckani crni luk, peršun, kim, so i biber, pa sve dobro zamesiti.

Od dobijene smese formirati ćufte, pa ih uvaljati u brašno. Pržiti u tiganju na zagrijanom ulju dok meso ne dobije lepu boju sa svih strana, pa poslužiti dok je toplo. Uživat ćete u svakom zalogaju. 

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading