BOLJE NISTE PROBALI Turske ćufte, ukus i miris Orijenta u vašoj kuhinji
Jedno od najpoznatijih turskih jela su kofte, kod nas poznate kao ćufte. Iako ih ima u skoro svim svetskim kuhinjama u najrazličitijim varijantama. Probajte originalne sastojake, ukuse i arome
POTREBNI SASTOJCI:
- 250 g mlevene junetine,
- 250 g mlevene jagnjetine,
- dve kriške hleba (samo sredina),
- glavica crnog luka, veće jaje,
- pola šolje iseckanog peršuna,
- pola kašičice mlevenog kima,
- pola šolje brašna,
- malo ulja, so, biber
PRIPREMA:
Hleb natopiti u vodi, pa ga ocediti i izmrviti u činiju. Dodati obe vrste mlevenog mesa, sitno seckani crni luk, peršun, kim, so i biber, pa sve dobro zamesiti.
Od dobijene smese formirati ćufte, pa ih uvaljati u brašno. Pržiti u tiganju na zagrijanom ulju dok meso ne dobije lepu boju sa svih strana, pa poslužiti dok je toplo. Uživat ćete u svakom zalogaju.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)