ENGLESKO PECIVO Ukusne pogačice idealne za doručak uz džem i kafu
Napravite pravi engleski doručak, a uz malo džema i kafe ili čaja, dobićete pravi užitak.

Sastojci
- 300 g brašna
- 20 g šećera
- 50 g putera
- 1 kašika prašla za pecivo
- 1/2 male kašike suvog kvasca
- 100 ml mleka
- 1 jaje plus 1 belance
- 40 g jogurta
- za premazivanje:
- 1 žumance, malo mleka
Priprema
Sve sastojke za teesto sjediniti i umesiti. Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Testo na malo brašna izručiti i razviti 1-3 cm po želji. Vaditi časom okrugle komade testa ili "scones", kao krofne, na pleh ih stavljati.
Premazivati ih mesavinom mleka i žumanceta i peći 15-20 minuta.

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

"DUŠA MI JE DOLE!" Žena sa Kosmeta došla da pristupi Pokretu na svenarodnom saboru (VIDEO)

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

DESETI PUT U KARIJERI: Košarkaš koga "grobari" ne podnose MVP kola Evrolige

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.

MASONICA Stari crnogorski specijalitet za savršen doručak
Služite toplo.
Komentari (0)