ENGLESKO PECIVO Ukusne pogačice idealne za doručak uz džem i kafu
Napravite pravi engleski doručak, a uz malo džema i kafe ili čaja, dobićete pravi užitak.
Sastojci
- 300 g brašna
- 20 g šećera
- 50 g putera
- 1 kašika prašla za pecivo
- 1/2 male kašike suvog kvasca
- 100 ml mleka
- 1 jaje plus 1 belance
- 40 g jogurta
- za premazivanje:
- 1 žumance, malo mleka
Priprema
Sve sastojke za teesto sjediniti i umesiti. Pripremiti pleh obložen papirom za pečenje. Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Testo na malo brašna izručiti i razviti 1-3 cm po želji. Vaditi časom okrugle komade testa ili "scones", kao krofne, na pleh ih stavljati.
Premazivati ih mesavinom mleka i žumanceta i peći 15-20 minuta.
BORŠČ Ruska supa koja jača imunitet u trenu, a boju duguje ovom povrću
Ruski specijalitet poznat po intenzivnoj crvenoj boji, kao stvoren za hladne dane.
DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti
Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
AMERIČKE PALAČINKE PO ORIGINALNOM RECEPTU Sočne i slatke, a idealne za lepo druženje sa prijateljima
Originalno se služe sa javorovim sirupom i šlagom, a možete da dodate umesto toga lešnik krem, med ili prilog po želji.
HALONGOTOR Švedski kolačići sa džemom koji sjajnu idu uz čaj ili kafu
Švedski tradicionalni kolačići postoje još od 1960 ih, a prave se krajnje jednostavno.
Komentari (0)