KREMASTA MEDITERANSKA PILETINA Pravo jelo da utešite nostalgiju za letom, a možete da dodate svo aktuelno povrće
Ukusna kremasta piletina na mediteranski način.
![piletina](/data/images/2023-10-29/66059_shutterstock-418490806_f.jpg?timestamp=1698530400)
Sastojci
za 4 osobe
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 pileća filea
- morska so
- crni biber
- 1 kašičica origana
- 3 kašike putera
- 3 češnja češnjaka
- 400 g cčeri paradajza
- 100 g mladog spanać
- 125 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica paste od bosiljka
- 30 g narendanog parmezana
- kriške limuna za posluživanje
Priprema
U većoj tavi zagrejte ulje. Dodajte piletinu i začinite solju, biberom i origanom. Pecite dok ne poprimi zlatnu boju, 8 minuta po strani. Pečenu piletinu izvadite iz tave i ostavite sa strane.
U istoj tavi otopite puter. Umešajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte paradajz i začinite solju i biberom.
Kuvajte dok paradajz ne počne da puca, a zatim dodajte spanać i kuvajte dok on ne počne da vene.
Umešajte pavlaku, pastu od bosiljka i parmezan pa pustite da zakuva. Smanjite vatru i mešajte dok se umak malo zgusne, oko 3 minuta.
Vratite piletinu u tavu i kuvajte dok se ne zagreje, 5 do 7 minuta. Poslužite kremastu piletinu s kriškama limuna.
Savet
Umesto piletine možete koristiti patlidžan izrezan na deblje parčiće.
![menemen](/data/images/2025-02-15/114092_shutterstock-2190933935_f.jpg)
MENEMEN Turska kajgana gotova za 15 minuta koja pomera granice dobrog ukusa
Dodajte prilog po želji i uživajte.
![brusketi sa pršutom](/data/images/2025-02-14/113995_screenshot-2025-02-14-103552_f.png)
GURMANSKI BRUSKETI NA ITALIJANSKI NAČIN Hrskavi zalogajčići sa pršutom nestaće sa stola odmah
Savršeni i hrskavi, pravićete stalno.
![giros sa piletinom](/data/images/2025-02-13/113979_screenshot-2025-02-13-221402_f.png)
GIROS SA PILETINOM Grčki specijalitet koji budi uspomene sa letovanja, u savršenom spoju ukusa
Fenomenalan i slasan, pravićete stalno.
![paša lokum](/data/images/2023-11-03/66598_pasa-lokum_f.png)
PAŠA LOKUM Turski slatkiš mekan kao duša idealan za svaku svečanost
Očaravajući slatkiš pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
![baklava sa makom](/data/images/2024-07-17/94408_shutterstock-753217501_f.jpg)
BAKLAVA SA MAKOM Neodoljiva turska poslastica koja budi sva čula, za prave sladokusce
Neodoljiva i slatka, a mak joj daje posebnu draž.
Komentari (0)