AMERIČKA PITA Sa sočnim nadevom od jabuka, po receptu na kome su odrasle generacije
Klasik bez premca, za desert koji se pamti.
Potrebno je
Za testo:
- 700 g običnog brašna
- 250 g margarina
- 1 vanilin šećer
- 200 g šećera
- 2 jaja
- kora jednog limuna
- prašak za pecivo
Za punjenje
- 2 kg kiselih jabuka
- 3 kašike šećera u prahu
Priprema
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U brašno dodajte šećere, 2 jajeta, rendanu limunovu koru, prašak za pecivo i omekšali margarin. Dodajte malo ulja pa zamesite mrvičasto testo. Onda ga podelite na 2 dela. Zatim operite, oljuštite i narendajte jabuke. Umešajte šećer i cimet. Umešajte orahe, pa promešajte. Utisnite u pleh obložen papirom za pečenje, pa preko stavite fil od jabuka. Napravite mrežu od ostatka testa. Pecite pitu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
VANILA TIRAMISU Još kremastiji i sočniji od originala, a zamirisaće cela kuća
Klasik na drugačiji način, za prave ljubitelje kafe i slatkiša.
LIMUN BRAUNI SOČNIJI OD KLASIČNOG Gotov za 20 minuta, od sastojaka koje već imate
Ako volite klasičan brauni, ovaj sa limunom ćete obožavati.
LIMUN KOLAČ SA KOKOSOM Mekan kao duša i sočan, a svaki zalogaj je raj za sladokusce
U savršenom slatko-kiselkastom spoju, oduševiće i one izbirljive.
BAKA LJILJIN KOLAČ OD ŠLJIVA BOLJI OD KLASIČNOG Sočan i sladak, ukusa koji priča priče
Ako volite voćne kolače, ovaj sa šljivama ćete obožavati.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)