TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE Biće vazdušaste i mekane, a nije kisela voda
Dodajte ovaj sastojak umesto kisele vode i uživajte u savršenim palačinkama.

Dodajte sodu bikabonu
Možda vas zanima:

PALAČINKE OD PROSA Zdrave i ukusne, a mekane kao duša
Premažite slanim ili slatkim prilogom.

PALAČINKE SA JABUKAMA I CIMETOM Bogati fil im daje šmek, a mekane i vazdušaste
Mirisne i ukusne, bićete oduševljeni.

PALAČINKE S CIMETOM Aromatični i mirisni desert koji osvaja od prvog zalogaja
Toliko su slatke da najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE PALAČINKE Mekane i vazdušaste, samo im dodajte nadev po želji
Bićete oduševljeni ukusom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 250 ml vode
- 200 g brašna
- prstohvat soli
- 1/4 kašičice sode bikarbone
- 2 kašike ulja
- ulje za premazivanje tiganja
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite mleko, vodu i jaje. Dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Mikserom dobro umutite da nema grudvica. Sve tečne sastojke sjedinite, pa dodajte brašno, so i sodu bikarbonu. Smesu dobro umutite tako da nema grudvica. Dodajte ulje, pa ponovo sve izmešajte. Zagrejte tiganj na najvišoj temperaturi, pa smanjite i pecite palačinke. Na kraju, pečene palačinke ređajte jednu na drugu, pa poklopite sudom. Ostaće suže tople, i sutradan biti mekane. Zatim ih filujte prilogom po izboru. Bon appetit!

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.

PUNJENE TIKVICE Zasitno jelo koje će vas dugo držati sitim
Zasitno i ukusno, prste da poližete.
Komentari (0)