PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste
Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je
- 1 kg pilećih bataka, karabataka i krilaca
- 4 crvene paprike
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 100 ml pilećeg bujona ili vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- svež peršun za dekoraciju
Priprema:
U dubljoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Piletinu začinite solju, biberom i slatkom mlevenom paprikom, pa ih propržite sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim je izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte naseckani beli luk i pržite još minut, vodeći računa da ne zagori. Paprike očistite i isecite na tanke trakice, pa ih dodajte u tiganj sa lukom. Pržite dok ne omekšaju, oko 10 minuta. Vratite piletinu u tiganj, dodajte pileći bujon i poklopite. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta. Kada je piletina kuvana, dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Kuvajte još 5-10 minuta dok se sos lepo ne sjedini i ne zgusne.
Možda vas zanima:
KREMASTA PILETINA U SOSU OD PEČURAKA Ručak za pola sata koji pomera granice dobrog ukusa
Na kraju, pospite seckanim peršunom.
PILETINA NA GURMANSKI NAČIN Pomera granice dobrog ukusa a gotova očas posla
Služite uz prilog po želji.
PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo gotovo za 20 minuta, za savršen ručak
Služite uz kuvani pirinač.
PILETINA U SOSU OD ŠAMPINJONA Kremasto jelo pravi je raj za nepca
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)