PILETINA U SLASNOM SOSU Jelo koje se ne odbija, nestaje sa stola odmah, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.

piletina u sosu
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg pilećih bataka, karabataka i krilaca
  • 4 crvene paprike
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • 100 ml pilećeg bujona ili vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • svež peršun za dekoraciju

Priprema:
U dubljoj šerpi zagrejte maslinovo ulje. Piletinu začinite solju, biberom i slatkom mlevenom paprikom, pa ih propržite sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju. Zatim je izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte seckani crni luk i pržite dok ne postane staklast. Dodajte naseckani beli luk i pržite još minut, vodeći računa da ne zagori. Paprike očistite i isecite na tanke trakice, pa ih dodajte u tiganj sa lukom. Pržite dok ne omekšaju, oko 10 minuta. Vratite piletinu u tiganj, dodajte pileći bujon i poklopite. Kuvajte na srednjoj vatri dok meso ne omekša, oko 30 minuta. Kada je piletina kuvana, dodajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Kuvajte još 5-10 minuta dok se sos lepo ne sjedini i ne zgusne. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading