ENGLESKA PASTIRSKA PITA Specijalitet koji podseća na musaku, a ukućani će stajati u redu za još
Poznata i kao "engleska musaka", osvojiće vas od prvog zalogaja.
Priprema
- 1 kašika suncokretovog ulja
- 1 velika glavica crnog luka
- 2-3 šargarepe srednje veličine
- 500 g mlevenog mesa
- 2 kašike paradajz pirea
- sos od jabukovog sirćeta, soje, vode, đumbira, senfa
- 500 ml goveđeg bujona
- 900 g krompira isečenog na kockice
- 85 g putera
- 3 kašike mleka
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sitno seckan crni luk propržite sa šargarepom u tiganju, dok ne omekšaju. Pojačajte vatru, dodajte mleveno meso pa propržite. Umešajte 2 kašike paradajz pirea i veću količinu sosa ipa nastavite da pržite nekoliko minuta. Zatim prelijte goveđim bujonom, pa pustite da provri. Potom pustute da krčka oko 40 minuta, polupoklopljeno. Za to vreme pravite krompir pire. Isecite krompir na kockice pa ga skuvajte u slanoj vodi. Ocedite pa ga izgnječite sa puterom i mlekom. U pleh obložen pek papirom naređajte mleveno meso. Preko nanesite pire pa viljuškom izravnajte. Pecite englesku pastirsku pitu 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da odstoji 5 minuta. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
MLINCI SA PILETINOM Tradicionalno Vojvođansko jelo koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sočno i slasno jelo, a meso se lepi za prste.
ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
LAZANJA PALAČINKE Savršen spoj različitih jela u rapsodiji ukusa, za ručak koji se pamti
Ako birate između lazanja i palačinki, zašto ne biste napravili oboje?
NIJE SLUČAJNO ŠTO SU SUNĐERI RAZLIČITIH BOJA Ako koristite ovaj za osetljivo posuđe izgrebaćete ga
Možda i vi niste znali da sunđeri s razlogom imaju različite boje.
ENGLESKA PASTIRSKA PITA Specijalitet koji podseća na musaku, a ukućani će stajati u redu za još
Poznata i kao "engleska musaka", osvojiće vas od prvog zalogaja.
TAJNA NAJBOLJIH DOMAĆIH KNEDLI ZA SUPU Umesto da se raspadaju, biće sočne i penaste
Ako se i vama raspadaju knedle kada kuvate supu, primenite ovaj jednostavni trik.
PALENTA SENDVIČI SOČNIJI OD KLASIČNIH Smažu se za tren oka, za savršen početak dana
Ako volite klasične sendviče, ove sa palentom ćete da obožavate.
Komentari (0)