BELA REFORMA Klasik za sva vremena na drugačiji način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu Reformu, ovu verziju sa belom čokoladom ćete obožavati.
Potrebno je
- 10 belanaca
- 300 g šećera
- 350 g oguljenih samlevenih badema
Za krem
- 10 žumanaca
- 10 kašik šećera
- 200 g bele čokolade
- 250 g putera
Za posipanje
- 50 g oguljenih samlevenih badema
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa polako dodajte šećer, i umutite u čvrst sneg. Umešajte bademe pa rukom dobro izmešajte. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru isecite na 3 jednaka dela. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa zakuvajte na pari, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Umešajte otopljenu čokoladu, pa dobro izmešajte i ohladite. Zasebno umutite puter pa dodajte u ohlađeni krem. Tortu premažite kremom pa je pospite mlevenim bademima. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČOKO ORANŽ TORTA Neodoljiva poslastica za prave sladokusce, otopićete se od miline
Savršen spoj čokolade sa pomorandžom raspametiće i one izbirljive.
ČOKOLADNA TORTA SA KRUŠKAMA Izdašna poslastica kao izmišljena za jesen, a ukusa koji priča priče
Ako volite čokoladne torte, ovu sa kruškama ćete obožavati.
PANJ TORTA Dekorativna poslastica skupog ukusa koju će zbog izgleda obožavati najmlađi
Ukrasiće svaki važni događaj, a nema ko će da ostane na samo 1 parčetu.
BANOFI PITA Kremasti desert sa bananama koji popravlja dan u trenu, a ukusa koji priča priče
Sočan i izdašan desert, za prave sladokusce.
BELA REFORMA Klasik za sva vremena na drugačiji način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu Reformu, ovu verziju sa belom čokoladom ćete obožavati.
GURMANSKI SVINJSKI GULAŠ Slasni specijalitet po receptu čuvenog kuvara Džejmija Olivera, za ručak bez mane
Slasno jelo dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je raj za nepca.
NEMOJTE DA BACATE PRESOLJENU SUPU Umesto toga, uradite ovo i uživajte u toplom predjelu
Primenite savet profesionalnih kuvara i rešite problem presoljene supe.
DOMAĆI KESTEN PIRE Jesenji slatkiš koji budi sva čula, a još bolji od onog iz poslastičarnice
Zamirisaće cela kuća, a osvaja od prvog zalogaja.
ŠVARCVALD ROLAT Fenomenalan desert u drugačijem obliku, po receptu bez mane
Ako volite čuvenu Švarcvald tortu, ovaj recept ćete obožavati.
Komentari (0)