BELA REFORMA Klasik za sva vremena na drugačiji način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu Reformu, ovu verziju sa belom čokoladom ćete obožavati.
Potrebno je
- 10 belanaca
- 300 g šećera
- 350 g oguljenih samlevenih badema
Za krem
- 10 žumanaca
- 10 kašik šećera
- 200 g bele čokolade
- 250 g putera
Za posipanje
- 50 g oguljenih samlevenih badema
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca pa polako dodajte šećer, i umutite u čvrst sneg. Umešajte bademe pa rukom dobro izmešajte. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite koru 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu koru isecite na 3 jednaka dela. U jednoj posudi umutite žumanca sa šećerom pa zakuvajte na pari, uz neprestano mešanje, sve dok se ne zgusne. Umešajte otopljenu čokoladu, pa dobro izmešajte i ohladite. Zasebno umutite puter pa dodajte u ohlađeni krem. Tortu premažite kremom pa je pospite mlevenim bademima. Prijatno!
Možda vas zanima:
REFORMA TORTA Kraljica poslastica bez koje ne može da prođe slavska trpeza, bogatog i punog ukusa
Neodoljiva poslastica sa čokoladom i orasima nestaće sa stola odmah.
MOSKVA ŠNIT Voćna neodoljiva poslastica nastala u Beogradu, a pomera granice dobrog ukusa
Osmislila je Anica Džepina, a postala je omiljena torta, ukusa koji se pamti.
ŠOMLOI GALUŠKA Čuvena mađarska poslastica koja u sebi sadrži ljubavnu priču, ukusa koji priča priče
Želeći da impresionira svoju izabranicu, davne 1956. godine, Karolj Golerič, glavni konobar legendarnog restorana „Gundel“ u Budimpešti, 1956. godine osmislio je čuveni desert. Sastojke iz kuhinje - piškote, čokoladni i vanila krem, rum, suvo grožđe i šlag, iskoristio je da napravi slatkiš kojim će obradovati svoju verenicu. Kako je devojka bila oduševljena, kao i svi koji su probali, recept je usavršavan, a dve godine kasnije pobedio je na sajmu u Briselu. S obzirom na to da je ličio na planinski venac pod snegom i brdima Šomlo, nazvan je „šomloi galuška“.
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)