PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
Za testo:
- 400 g oštrog brašna
- 100 g mekog brašna
- kesica kvasca
- kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- kašičica šećera
- 350 ml vode
Za fil:
- paradajz pelat
- 100 g gaude
- 100 g mocarele
- 3 čili papričice
- 80 g kulena
- bosiljak
- origano
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kvasac sa kašičicom šećera i maslinovim uljem, razmutite u toploj vodi. Ostavite da se aktivira. U zasebnu posudu sipajte brašno i so, pa promešajte. Dodajte nadošli kvasac pa zamesite testo i ostavite na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite nadošlo testo pa ga rastanjite oklagijom. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pa premažite paradajz pelatom. Nanesite kulen, rendanu gaudu, cepkanu mocarelu i čili. Na kraju, začinite bosiljkom i origanom. Pecite picu 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
PICA IZ TIGANJA Klasik na drugačiji način, gotov začas, a svi će vam tražiti recept
Omiljeno italijansko jelo na novi način, prste da poližete.
BLEDSKA KREMPITA Omiljena poslastica pokojnog maršala, a polizaćete i tanjir koliko je ukusna
Kremasta i vazdušasta, bila je omiljeni kolač maršala Josipa Broza Tita.
PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto
Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.
RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
DODAJTE OVO KADA DINSTATE LUK Sprečava neprijatne mirise, a daje jelu poseban šmek
Ako i vi izbegavate da pržite luk zbog neprijatnih mirisa, primenite ovaj jednostavni trik.
GULAŠ SA PIVOM Sočni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)