PICA SA KULENOM Pikantni italijanski specijalitet kome čili daje poseban šmek, za one koji vole ljuto

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Ako volite jako začinjena jela, ovu picu ćete obožavati.

pica sa kulenom
Shutterstock

Za testo:

  • 400 g oštrog brašna
  • 100 g mekog brašna
  • kesica kvasca
  • kašičica soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • kašičica šećera
  • 350 ml vode

Za fil:

  • paradajz pelat
  • 100 g gaude
  • 100 g mocarele
  • 3 čili papričice
  • 80 g kulena
  • bosiljak
  • origano

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Kvasac sa kašičicom šećera i maslinovim uljem,  razmutite u toploj vodi. Ostavite da se aktivira. U zasebnu posudu sipajte brašno i so, pa promešajte. Dodajte nadošli kvasac pa zamesite testo i ostavite na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite nadošlo testo pa ga rastanjite oklagijom. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje, pa premažite paradajz pelatom. Nanesite kulen, rendanu gaudu, cepkanu mocarelu i čili. Na kraju, začinite bosiljkom i origanom. Pecite picu 10 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading