POSNA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ni malo ne zaostaje za originalom, slasna i sočna
Sočna pita za krompirom pogodna za dane posta, za doručak ili večeru.
Potrebno je
- 1 kg krompira
- pola kg kora za pitu
- 2 glavice crnog luka
- ulje
- so
- biber
- suvi biljni začin
- mlevena začinska paprika
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite glavice luka pa ih sitno iseckajte i posolite. Propržite na vrelom ulju. Očistite i izrendajte krompir pa dodajte u luk i pržite. Posolite i pobiberite. Začinite suvim biljnim začinom i začinskom paprikom. Uzmite jednu koru pa je premažite uljem, preko stavite drugu koru, pa preko nje nanesite fil od krompira. Urolajte pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Odozgo premažite uljem. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Pečenu krompirušu izvadite i prekrijte suvom krpom. Malo poprskajte kiselom vodom. Prijatno!
Možda vas zanima:
DOMAĆA POSNA KROMPIRUŠA BUDI SVA ČULA Kad je jednom probate zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz sojin jogurt.
BRZA PITA SA KROMPIROM ZA LENJE DOMAĆICE Pravi se maltene sama, a i sit bi je jeo
Sočna i slasna, po ukusu joj nema ravne.
POSNA KROMPIRUŠA IZ TIGANJA Topla, mekana i hrskava, a ne zahteva ni truda ni vremena
Priprema je jednostavna, a razvaljuje ukusom.
POSNA KROMPIRUŠA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Spolja hrskava, a iznutra mekana i sočna
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)