POSNA KROMPIRUŠA RAJ ZA NEPCA Ni malo ne zaostaje za originalom, slasna i sočna

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočna pita za krompirom pogodna za dane posta, za doručak ili večeru.

posna krompiruša
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg krompira
  • pola kg kora za pitu
  • 2 glavice crnog luka
  • ulje
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • mlevena začinska paprika

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite glavice luka pa ih sitno iseckajte i posolite. Propržite na vrelom ulju. Očistite i izrendajte krompir pa dodajte u luk i pržite. Posolite i pobiberite. Začinite suvim biljnim začinom i začinskom paprikom. Uzmite jednu koru pa je premažite uljem, preko stavite drugu koru, pa preko nje nanesite fil od krompira. Urolajte pa poređajte u pleh obložen pek papirom. Odozgo premažite uljem. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Pečenu krompirušu izvadite i prekrijte suvom krpom. Malo poprskajte kiselom vodom. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading