KIŠ SA PEČURKAMA Aromatično jelo za prave gurmane, a ukusa koji priča priče
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za koru:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca (hladnog, isečenog na kockice)
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 3-4 kašike hladne vode
Za fil:
- 400 g svežih pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 3 jaja
- so i biber
- maslinovo ulje
- 100 g rendanog sira (npr. gaude ili trapista)
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte hladan maslac i prstima ga razmrvite u brašno dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Umešajte jaje i hladnu vodu, pa brzo zamesite testo. Zamotajte u plastičnu foliju, pa ostavite pola sata u frižideru. U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckan beli i nastavite da pržite. Pečurke iseckajte pa ih dodajte i pržite, sve dok ne omekšaju. Posolite i pobiberite. Zasebno umutite pavlaku sa jajima, pa umešajte pečurke sa lukom. Dobro promešajte. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Preko kore nanesite fil pa pospite rendanim sirom. Pecite kiš oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA PILETINOM Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a osvaja od prvog zalogaja
Sočno jelo od mesa i povrća, svaki zalogaj je raj za nepca.
GULAŠ SA PIVOM Sočni ručak zbog kog će ukućani stajati u redu za još, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.
SPANAĆ LAZANJA UKUSNIJA OD ONE KLASIČNE Poći će vam voda na usta koliko je ukusno
Klasik za sva vremena sa drugačijim sastojcima, prste da poližete.
CRVENO SOČIVO Aromatično jelo koje će vas dugo držati sitim, a zdravo i ukusno
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u ukusnom obroku.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
OMILJENA SALATA ZA PRAZNIKE: Kikiriki, piletina i susam u savršenom spoju za slavske trpeze
Kada praznična euforija zavlada, a trpeza se sprema za goste, jednostavni i ukusni recepti dolaze kao spas. Kikiriki salata, uz piletinu i susam, postala je pravi hit poslednjih godina na slavama i prazničnim okupljanjima.
PASTIRSKA ČORBA Predjelo koje govori 1000 jezika, po receptu kuvara Milovana Miće Stojanovića iz 1982
Sočna čorba iz knjige Veliki srpski kuvar Milovana Miće Stojanovića raspametiće sve gurmane, a prvi put je nastala za otvaranje SC Kopaonik 1982.godine.
KIŠ SA PEČURKAMA Aromatično jelo za prave gurmane, a ukusa koji priča priče
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
OČISTITE ZAGORELO POSUĐE ZA TREN OKA Nema struganja, biće kao novo, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i tiganj će se sijati kao nov.
Komentari (0)