KIŠ SA PEČURKAMA Aromatično jelo za prave gurmane, a ukusa koji priča priče
Fenomenalno jelo oduševiće i one izbirljive.
Potrebno je
Za koru:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca (hladnog, isečenog na kockice)
- 1 jaje
- 1 kašičica soli
- 3-4 kašike hladne vode
Za fil:
- 400 g svežih pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru)
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 3 jaja
- so i biber
- maslinovo ulje
- 100 g rendanog sira (npr. gaude ili trapista)
- peršun za dekoraciju
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno i so, pa dodajte hladan maslac i prstima ga razmrvite u brašno dok ne dobijete mrvičastu teksturu. Umešajte jaje i hladnu vodu, pa brzo zamesite testo. Zamotajte u plastičnu foliju, pa ostavite pola sata u frižideru. U tiganju na zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno seckan crni luk, pa dodajte seckan beli i nastavite da pržite. Pečurke iseckajte pa ih dodajte i pržite, sve dok ne omekšaju. Posolite i pobiberite. Zasebno umutite pavlaku sa jajima, pa umešajte pečurke sa lukom. Dobro promešajte. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljajte testo pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Preko kore nanesite fil pa pospite rendanim sirom. Pecite kiš oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIŠ SA PEČURKAMA SE POJEDE DOK JE U PLEHU Ukusa da ti pamet stane
Savršen za doručak ili večeru, uz šolju jogurta.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)