NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.

knedle sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je

  • 100 g griza
  • 100 g brašna
  • 350 ml vode
  • 50 ml ulja
  • jabuke
  • cimet u prahu
  • suvo grožđe
  • prezle
  • šećer
  • vanilin šećer

Priprema:
Stavite vodu da provri pa dodajte ulje i brašno pomešano sa grizom i praškom za pecivo. Pomešajte dobro pa ostavite da se prohladi. Zatim, rastanjite na dlanu pa u njih ubacite kockice očišćenih jabuka s cimetom i malo suvog grožđa. Napravite oblik knedle pa kuvajte 10 minuta u vodi, tj. sve dok ne isplivaju na površinu. Valjajte u prezle koje ste prethodno propržili na ulju. Na kraju, pospite knedle šećerom i vanilinim šećerom. Bon appetit!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading