PUNJENE SUVE PAPRIKE Sočno jelo pogodno za dane posta, a držaće vas dugo sitim
U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.

Potrebno je
- 8 suvih paprika
- 200 g pirinča
- 1 velika glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 30 g svežeg peršuna
- 125 ml pasiranog paradajza
- So i biber po ukusu
- 750 ml povrtnog bujona ili vode
- Maslinovo ulje (po ukusu)
Priprema:
U posudu sa toplom vodom stavite paprike pola sata, da omekšaju. Potom ih procedite i ostavite da se prohlade. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju, na srednje jakoj temperaturi. Dodajte sitno seckan crni luk pa pržite, sve dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu pa pržite još par minuta. Onda umešajte pirinač i mešajte. Kad postane staklast, dodajte sitno seckani beli luk, peršun, paradajz pire, so i biber. Sve dobro promešajte.Nalijte povrtni bujon pa kuvajte 15 do 20 minuta, dok pirinač ne omekša. Ostavite da se prohladi, pa time punite paprike. U šerpu sa malo maslinovog ulja poređajte paprike. Zatim ih prelijte ostatkom bujona. Pokrijte i kuvajte oko 30 do 40 minuta, na srednjoj temperaturi, dok paprike ne omekšaju. Služite tople uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:

PUNJENE PAPRIKE Omiljeno jelo sina Aleksandre Prijović, ovakvo do sada niste jeli
Aleksandra Prijović, pevačica koja obara rekorde u posećenosti koncerata, supruga i majka, kaže da se baš i ne snalazi u kuhinji, ali da joj od ruke idu punjene paprike koje njen sin Aleksandar obožava.

PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.

SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.

PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)