PUNJENE SUVE PAPRIKE Sočno jelo pogodno za dane posta, a držaće vas dugo sitim
U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.
![punjene suve paprike](/data/images/2024-10-30/104659_shutterstock-2239980801_f.jpg?timestamp=1730242800)
Potrebno je
- 8 suvih paprika
- 200 g pirinča
- 1 velika glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 30 g svežeg peršuna
- 125 ml pasiranog paradajza
- So i biber po ukusu
- 750 ml povrtnog bujona ili vode
- Maslinovo ulje (po ukusu)
Priprema:
U posudu sa toplom vodom stavite paprike pola sata, da omekšaju. Potom ih procedite i ostavite da se prohlade. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju, na srednje jakoj temperaturi. Dodajte sitno seckan crni luk pa pržite, sve dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu pa pržite još par minuta. Onda umešajte pirinač i mešajte. Kad postane staklast, dodajte sitno seckani beli luk, peršun, paradajz pire, so i biber. Sve dobro promešajte.Nalijte povrtni bujon pa kuvajte 15 do 20 minuta, dok pirinač ne omekša. Ostavite da se prohladi, pa time punite paprike. U šerpu sa malo maslinovog ulja poređajte paprike. Zatim ih prelijte ostatkom bujona. Pokrijte i kuvajte oko 30 do 40 minuta, na srednjoj temperaturi, dok paprike ne omekšaju. Služite tople uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
![pastrmka sa pečurkama](/data/images/2024-12-04/107916_pastrmka-sa-pecurkama-2_f.jpg)
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.
![paprike punjene orasima](/data/images/2024-11-22/106856_shutterstock-2239980801-1_f.jpg)
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
![punjene paprike](/data/images/2024-09-27/101612_punjene-paprike_f.jpg)
PUNJENE PAPRIKE Sočno tradicionalno jelo po baka Mirinom receptu, poješćete u slast
Savršene za ručak, dugo će vas držati sitim, a ukusa koji se pamti.
![krompir punjen povrćem](/data/images/2024-09-25/101425_shutterstock-226016500_f.jpg)
POSNI PUNJENI KROMPIR Predlog za laganu večeru koja uspeva svima, a ukusa koji govori 1000 jezika
Slasan predlog za posnu večeru, a pravi raj za nepca.
![posna moskva šnit](/data/images/2025-02-15/114090_screenshot-2025-02-15-093703_f.png)
POSNA MOSKVA ŠNIT Omiljena beogradska torta u savršenom spoju sa voćem
Fenomenalna torta oduševiće i one izbirljive.
![gulaš](/data/images/2025-02-15/114093_screenshot-2025-02-15-100533_f.png)
SOČNI GULAŠ Držaće vas dugo sitim, a preukusan, prste da poližete
Preukusno jelo za prave gurmane.
![musaka](/data/images/2024-12-16/109022_musaka-shutter_f.jpg)
SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.
![krilca iz rerne](/data/images/2024-09-09/99937_iz-rerne_f.jpg)
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
![makaronsi](/data/images/2025-02-13/113938_screenshot-2025-02-13-152947_f.png)
MAKARONSI Francuski kolačići zbog kojih ćete se osećati kao u Parizu, neponovljivog ukusa
Ukusa koji priča priče, najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)