PUNJENE SUVE PAPRIKE Sočno jelo pogodno za dane posta, a držaće vas dugo sitim
U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.
Potrebno je
- 8 suvih paprika
- 200 g pirinča
- 1 velika glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 30 g svežeg peršuna
- 125 ml pasiranog paradajza
- So i biber po ukusu
- 750 ml povrtnog bujona ili vode
- Maslinovo ulje (po ukusu)
Priprema:
U posudu sa toplom vodom stavite paprike pola sata, da omekšaju. Potom ih procedite i ostavite da se prohlade. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju, na srednje jakoj temperaturi. Dodajte sitno seckan crni luk pa pržite, sve dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu pa pržite još par minuta. Onda umešajte pirinač i mešajte. Kad postane staklast, dodajte sitno seckani beli luk, peršun, paradajz pire, so i biber. Sve dobro promešajte.Nalijte povrtni bujon pa kuvajte 15 do 20 minuta, dok pirinač ne omekša. Ostavite da se prohladi, pa time punite paprike. U šerpu sa malo maslinovog ulja poređajte paprike. Zatim ih prelijte ostatkom bujona. Pokrijte i kuvajte oko 30 do 40 minuta, na srednjoj temperaturi, dok paprike ne omekšaju. Služite tople uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
SUVE PAPRIKE SA ORASIMA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Svaki zalogaj je raj za nepca.
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
SKUŠA SA ZAČINSKIM BILJEM NAJLEPŠI POSNI RUČAK A savršeno ide uz čašu vina
Savršen posni ručak pravićete i mrsnim danima.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)