PUNJENE SUVE PAPRIKE Sočno jelo pogodno za dane posta, a držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

U sočnom spoju, zaboravićete da nemaju meso.

punjene suve paprike
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 suvih paprika
  • 200 g pirinča
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka 
  • 1 šargarepa 
  • 30 g svežeg peršuna
  • 125 ml pasiranog paradajza
  • So i biber po ukusu
  • 750 ml povrtnog bujona ili vode
  • Maslinovo ulje (po ukusu)

Priprema:

U posudu sa toplom vodom stavite paprike pola sata, da omekšaju. Potom ih procedite i ostavite da se prohlade. Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju, na srednje jakoj temperaturi. Dodajte sitno seckan crni luk pa pržite, sve dok ne postane staklast. Dodajte rendanu šargarepu pa pržite još par minuta. Onda umešajte pirinač i mešajte. Kad postane staklast, dodajte sitno seckani beli luk, peršun, paradajz pire, so i biber. Sve dobro promešajte.Nalijte povrtni bujon pa kuvajte 15 do 20 minuta, dok pirinač ne omekša. Ostavite da se prohladi, pa time punite paprike. U šerpu sa malo maslinovog ulja poređajte paprike. Zatim ih prelijte ostatkom bujona. Pokrijte i kuvajte oko 30 do 40 minuta, na srednjoj temperaturi, dok paprike ne omekšaju. Služite tople uz prilog po želji. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading