KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda

Ivana Pavlović

14:21

Sezonski recepti 0

Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.

kaprićoza
Shutterstock

Potrebno je

  • Testo ili podloga za picu (400 gr)
  • Pelat od paradajza ili kečap
  • Sir kačkavalj
  • Šunka za picu
  • Šampinjoni
  • Masline
  • Maslinovo ulje
  • Origano začin ili par svežih listova

Priprema

Premažite testo pelatom od paradajza ili kečapom. Poređajte šunku i šampinjone.Prethodno narendan sir rasporedite preko pice i na kraju pospite malo maslinovog ulja.Pripremljenu picu pecite u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni, oko 10 minuta. Možete produžiti vreme pečenja dok ne dobijete testo po vašem ukusu.Na pečenu picu poređajte masline i pospite origano. Prijatno !

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading