KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
Potrebno je
- Testo ili podloga za picu (400 gr)
- Pelat od paradajza ili kečap
- Sir kačkavalj
- Šunka za picu
- Šampinjoni
- Masline
- Maslinovo ulje
- Origano začin ili par svežih listova
Priprema
Premažite testo pelatom od paradajza ili kečapom. Poređajte šunku i šampinjone.Prethodno narendan sir rasporedite preko pice i na kraju pospite malo maslinovog ulja.Pripremljenu picu pecite u dobro zagrejanoj rerni na 250 stepeni, oko 10 minuta. Možete produžiti vreme pečenja dok ne dobijete testo po vašem ukusu.Na pečenu picu poređajte masline i pospite origano. Prijatno !
Možda vas zanima:
PICA SA BUNDEVOM Jesenja varijanta omiljenog italijanskog jela, za lepo veče sa prijateljima
Slasna i drugačija, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
NAPULJSKA PICA Zbog ovog specijaliteta vredi otići u Italiju, a idealna za lepo veče za prijateljima
Prva pica napravljena je u čast Margarite Savojske pre 120 godina, u Napulju.
PICA SA TUNJEVINOM I ŠAMPINJONIMA Posni specijalitet od domaćih kora i sočnog nadeva, za lepo veče sa prijateljima
Tunjevina i šampinjoni zamenjenuju meso, a topljeni kačkavalj dodaje na sočnosti.
DOMAĆA PICA MARGARITA Ukusom ni malo ne zaostaje za onom kupovnom, za lepo veče sa prijateljima
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.
BLEDSKA KREMPITA Čuveni slatkiš mekan kao duša, idealan za slavsku trpezu
Zaštitni znak Bleda osvojiće i one koji ne vole slatko.
KAPRIĆOZA Čuveni italijanski specijalitet koji budi sva čula, za početak savršenog vikenda
Kaprićoza ili hirovita pica, na italijanskom, svoju popularnost stekla je pre više godina.
KREM ČORBA OD ŠARGAREPE I KROMPIRA Kao osmišljena za jesen, a krepi organizam u trenu
Sočna i ukusna, sipaćete tanjir više.
OČISTITE SUDOPERU POTPUNO PRIRODNO Sijaće se kao ogledalo, a nije soda bikarbona
Bez muke i ribanja, a potrebna vam je samo jedna namirnica.
POSNI KROASANI Ukusni, vazdušasti i mekani kao duša, a sjajno idu uz kafu
Sočni i neutralnog ukusa, sjajno se slažu sa raznim slanim i slatkim prilozima.
Komentari (0)