POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom

Izvor: Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.

posne cimet rolnice
Shutterstock

Potrebno je

Možda vas zanima:

  • 300 g brašna
  • 200 ml toplog sojinog mleka
  • 10 g suvog kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 50 g otopljenog margarina

Za fil:

  • 150 g margarina
  • 4-5 kašika šećera
  • 1.5 kašika cimeta

Za preliv:

  • 5 kašika sojinog mleka
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U toplom sojinom mleku otopite šečer pa dodajte kvasac i ostavite da se aktivira. Umešajte otopljeni margarin pa sjedinite sa brašnom. Zamesite testo pa ostavite sat vremena da naraste. Za to vreme pripremajte smesu za fil. Sjedinite margarin sa šećerom i cimetom. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo pa ga premažite filom u rolajte, od duže strane. Zatim secite na rolnice debljine oko 2 prsta. U pleh obložen pek papirom ređajte rolnice pa ostavite još pola sata da narastu. Pecite 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Napravite preliv od sojinog mleka i šećera, pa time prelijte cimet rolnice. Bon appetit!

 

 

 

Komentari (0)