POSNE CIMET ROLNICE Slatko pecivo koje nikoga neće ostaviti ravnoduđnim, a nimalo ne zaostaje za originalom
Savršeno se slažu sa kafom ili čajem, a mogu da se jedu i u danima posta.
Potrebno je
- 300 g brašna
- 200 ml toplog sojinog mleka
- 10 g suvog kvasca
- 3 kašike šećera
- 50 g otopljenog margarina
Za fil:
- 150 g margarina
- 4-5 kašika šećera
- 1.5 kašika cimeta
Za preliv:
- 5 kašika sojinog mleka
- 5 kašika šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U toplom sojinom mleku otopite šečer pa dodajte kvasac i ostavite da se aktivira. Umešajte otopljeni margarin pa sjedinite sa brašnom. Zamesite testo pa ostavite sat vremena da naraste. Za to vreme pripremajte smesu za fil. Sjedinite margarin sa šećerom i cimetom. Na pobrašnjenoj radnoj površini razvucite testo pa ga premažite filom u rolajte, od duže strane. Zatim secite na rolnice debljine oko 2 prsta. U pleh obložen pek papirom ređajte rolnice pa ostavite još pola sata da narastu. Pecite 25 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Napravite preliv od sojinog mleka i šećera, pa time prelijte cimet rolnice. Bon appetit!
Možda vas zanima:
CIMET ROLNICE NA VODI Mekane, vazdušaste i sočne, pola pleha nestane dok pristavite kafu
Zamirisaće cela kuća.
MIRISNE CIMET ROLNICE Ulepšaće vam ceo dan, a zamirisaće cela kuća
Savršene tople, a super i kada se ohlade.
MIRISNE CIMET ROLNICE Vazdušaste i mekane kao pamuk, a tope se u ustima
I dupla mera će biti malo.
MIRISNE CIMET ROLNICE Mekane kao duša i slatke, nestaće sa stola čim se postave
Najbolje služite uz šolju kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)