VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.

valjušci sa makom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 500 g brašna
  • 1 jaje
  • so

Posip:

  • Mak i šećer

Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, pa ga izgnječite kao za pire. Dodajte brašno i jaje, malo posolite i dobro umesite testo. Oblikujte dugačak valjak debljine prsta (ili više manjih) i secite komade dužine od 4 cm. U šerpu sipajte vodu, stavite kašičicu soli i ostavite da da provri. U provrelu vodu stavite valjuške i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu. Vadite rešetkastom kašikom i vrele stavljajte u činiju u kojoj ste pomešali mleveni mak i šećer. Izmešajte i poslužite.

 

Komentari (0)

Loading