VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.

Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 500 g brašna
- 1 jaje
- so
Posip:
- Mak i šećer
Priprema:
Skuvajte krompir u ljusci, pa ga izgnječite kao za pire. Dodajte brašno i jaje, malo posolite i dobro umesite testo. Oblikujte dugačak valjak debljine prsta (ili više manjih) i secite komade dužine od 4 cm. U šerpu sipajte vodu, stavite kašičicu soli i ostavite da da provri. U provrelu vodu stavite valjuške i kuvajte ih dok ne isplivaju na površinu. Vadite rešetkastom kašikom i vrele stavljajte u činiju u kojoj ste pomešali mleveni mak i šećer. Izmešajte i poslužite.

VANILICE PO RECEPTU IZ STARE JUGOSLAVIJE Mirisne, sočne i mekane, svakim zalogajem bude nostalgiju
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.

BRZE PITICE SA SIROM Gotove za 20 minuta, a nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se brzo i lako, a pojedu čim se postave.

TRIK ZA SAVRŠENO MEKANE PALAČINKE Dodajte ovu namirnicu, biće vazdušate, sočne i savršene!
Trik provereno uspeva, na vama je samo da ih filujete nadevom po želji.

TAJNI SASTOJAK ZA KROFNE Biće mekane, sočne i šupljikave umesto masne, a trik provereno radi
Trik je jednostavan, a krofne će biti savršene.

PUNJENE PAPRIKE SA SLANINOM Recept sa kanala bakina kuhinja koji garantuje gastronomski užitak u svakom zalogaju
Još slasnije od onih klasičnih.
Komentari (0)