DOMAĆE JELO KOJE GREJE DUŠU I ČUVA TRADICIJU Ovaj recept za gulaš je pravi hit, bogatog ukusa i savršene teksture
Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati
Ako volite domaća jela koja griju dušu i čuvaju tradiciju, ovaj recept za gulaš će vas oduševiti.
Bogatog ukusa i savršene teksture, idealan je za hladnije dane kada poželite nešto što će vas potpuno zasititi i ugrijati. Ovaj gulaš s junećim mesom, povrćem i začinima jednostavno morate probati – svaki zalogaj će vas očarati!
Pripremite ga uz omiljene priloge i uživajte u ovom jednostavnom, a fantastičnom jelu koje će oduševiti celu porodicu.
Recept za gulaš:
Sastojci:
600 g junećeg buta
2 glavice luka
3 čena belog luka
So, biber
1 kašika Vegete
0,5 kašičice mlevene crvene paprike (po želji)
5 dl pasirane paradajza
1,5 l vode
Lovorov list
Peršun
1 kašika krušnih mrvica
Priprema: Luk i beli luk sitno iseckajte ili usitnite u seckalici. Popržite ih na malo ulja, povremeno podlijevajući vodom da ne zagore. Dodajte meso isečeno na kockice, posolite, pobiberite i pržite dok meso ne dobije zlatno-smeđu boju.
Umiješajte Vegetu, peršun i lovorov list. Promešajte nekoliko minuta. Dodajte pasiranu paradajz i vodu tako da tekućina bude prst-dva iznad mesa. Kuvajte 40 minuta do sat vremena, povremeno mešajući. Pred kraj kuvanja dodajte kašiku krušnih mrvica i kuvajte još 10-15 minuta kako bi se gulaš dodatno zgusnuo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)