PRELAKA JE ZA PRIPREMU I SUPERHRANLJIVA Recept za kuvanu boraniju, baš onakvu kakvu su spremale naše bake
Boranija je hranljivo povrće koje pripada mahunarkama i potiče iz Meksika.
Postala je popularna širom sveta nakon što je 16. veku predstavljena Evropi. Ovo povrće je bogato vitaminima (C, B, E, K), mineralima (gvožđe, kalijum, magnezijum, bakar, mangan) i vlaknima, kao i belančevinama i antioksidansima. Iako se ponekad ne voli, pripremljena na pravi način, boranija može biti izuzetno ukusna i uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 400-500 grama boranije
- 300-500 grama svinjskog mesa sečenog na kockice
- 2-3 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 srednja krompira
- 1 kašika brašna
- pola kašičice mlevene paprike
- malo soka od paradajza
- so, biber, mirođija i suvi začin po ukusu
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, pa dinstajte u dubljem tiganju dok ne bude staklast. Zatim mu dodajte svinjetinu, potom sitno seckanu šargarepu i boraniju (može i zamrznuta), pa krompir sečen na kocke, i sipajte vodu da ogrezne.
Sipajte tek toliko da prekriva povrće, pa počnite da kuvate na srednjoj vatri, oko 45 minuta.
Sipajte suvi začin, mirođiju i biber, pa nalivajte vode po potrebi, kako isparava. Zatim dodajte sok od paradajza.
U pola šolje vruće vode pomešajte brašno i mlevenu papriku, pa razmutite i time prelijte čorbu.
Posolite i ostavite da krčka još 5-10 minuta, piše Glossy.
Bonus video:
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)