FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi
Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špaget
POTREBNO JE:
- 1,5 pileća prsa (bez kosti)
- 500 g šampinjona
- 1 veći luk
- 100 ml belog vina
- prstohvat peršinovog lista
- 800 ml pileće supe
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 žlice kisele pavlake
- 1 žlica senfa
- 100 vode
- sol, biber
PRIPREMA:
Pileće belo meso izrezati na tanje odreske, začiniti ih solju i biberom, pa popržiti na jako u tiganju na malo ulja. Meso izvaditi na stranu.
Na istom ulju pržiti sitno seckan luk, pa kada luk uven dodati šampinjone izrezane na komadiće. Promešati i pustiti da pečurke pustu svoju tečnost.
Začiniti jelo solju i paprom, dodati prstohvat usitnjenog peršinovog lista, pileću supu, pa pustiti da prokuha. Tada u sos vratiti meso pa poklopljeno dinstati, još 15 minuta.
Tada sos zgusnuti mešavinom brašna, kisele pavlake, senfa i vode. Pustiti da prokuva nekoliko minuta i poslužiti uz prilog po želji.
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO, LAKO SE PRAVI Punjeno belo meso, neodoljiv specijalitet za sve ukućane
Meso je neverovatno sočno, a može da se jede kao zasebana obrok ili uz pomfrit i neku salatu
FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak
Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.
RUČAK SPREMAN ZA 15 MINUTA Tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela
Kad dođete sa posla, ovaj ručak možete da spremite brzo i jednostavno. Odličan je i kada vam dođu nenajavljeni gosti, pa nemate baš mnogo vremena. Zaposlene žene ga vole, brzo se sprema, jednostavan je, a toliko ukusan da ćete njime sve oduševiti
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)