FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi

Izvor: Slobodanka Ćorić

12:52

Sezonski recepti 0

Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špaget

piletina u sosu od šampinjona
Shutterstock

POTREBNO JE:

Možda vas zanima:

  • 1,5 pileća prsa (bez kosti)
  • 500 g šampinjona
  • 1 veći luk
  • 100 ml belog vina
  • prstohvat peršinovog lista
  • 800 ml pileće supe
  • 2 žlice oštrog brašna
  • 2 žlice kisele pavlake
  • 1 žlica senfa
  • 100 vode
  • sol, biber

PRIPREMA:

Pileće belo meso izrezati na tanje odreske, začiniti ih solju i biberom, pa popržiti na jako u tiganju na malo ulja. Meso izvaditi na stranu.
Na istom ulju pržiti sitno seckan luk, pa kada luk uven dodati šampinjone izrezane na komadiće. Promešati i pustiti da pečurke pustu svoju tečnost.
Začiniti jelo solju i paprom, dodati prstohvat usitnjenog peršinovog lista, pileću supu, pa pustiti da prokuha. Tada u sos vratiti meso pa poklopljeno dinstati, još 15 minuta.
Tada sos zgusnuti mešavinom brašna, kisele pavlake, senfa i vode. Pustiti da prokuva nekoliko minuta i poslužiti uz prilog po želji.
 

Komentari (0)

Loading