SLANA ŠTRUDLA SA BLITVOM I SIROM Lako se sprema, a ukus je fenomenalan!
Probajte, nećete zažaliti
Sastojci
Testo:
- 500 g brašna
- 100 ml ulja
- 50 ml jogurta
- 1 kašika soli
- 2 jajeta
- 1 kesica suvog kvasca
- 200 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- po potrebi brašna
Nadev:
- 1 jaje
- 200-300 g sitnog sira
- 400 g zamrznute blitve ili spanaća
Priprema
U toplo mleko dodati kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da kvasac proradi 5-10 minuta.
U vanglicu dodati brašno, ulje, jogurt, jaja, so i na kraju nadošao kvasac. Zamesiti glatko testo, čisto da se ne lepi za ruke, zatim vratiti testo u vanglucu, prekriti krpom i ostaviti 30 minuta da odmori.
Nakon toga, testo razdvojiti na dve jufke. Prvu jufku razvući u oblik pravougaonika, preko njega staviti namaz u tankom sloju, zatim saviti testo sa nadevom u valjak. Ponoviti postupak sa drugom jufkom.
Obe jufke staviti na prethodno podmazan pleh. Premazati malo sa uljem. Peći na 170°C, 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Savet:
Umesto suvog kvasca može i svež da se koristi.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)