SLANA ŠTRUDLA SA BLITVOM I SIROM Lako se sprema, a ukus je fenomenalan!
Probajte, nećete zažaliti
Sastojci
Testo:
- 500 g brašna
- 100 ml ulja
- 50 ml jogurta
- 1 kašika soli
- 2 jajeta
- 1 kesica suvog kvasca
- 200 ml mleka
- 1 kašičica šećera
- po potrebi brašna
Nadev:
- 1 jaje
- 200-300 g sitnog sira
- 400 g zamrznute blitve ili spanaća
Priprema
U toplo mleko dodati kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da kvasac proradi 5-10 minuta.
U vanglicu dodati brašno, ulje, jogurt, jaja, so i na kraju nadošao kvasac. Zamesiti glatko testo, čisto da se ne lepi za ruke, zatim vratiti testo u vanglucu, prekriti krpom i ostaviti 30 minuta da odmori.
Nakon toga, testo razdvojiti na dve jufke. Prvu jufku razvući u oblik pravougaonika, preko njega staviti namaz u tankom sloju, zatim saviti testo sa nadevom u valjak. Ponoviti postupak sa drugom jufkom.
Obe jufke staviti na prethodno podmazan pleh. Premazati malo sa uljem. Peći na 170°C, 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni.
Savet:
Umesto suvog kvasca može i svež da se koristi.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)