POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane
Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.
Potrebno je:
Za testo:
- 20 g svežeg kvasca
- 100 ml sojinog mleka
- 1 kašičica šećera
- 500 g brašna
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 250 g margarina
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
Za fil:
- 250 g mlevenih oraha
- 100 g šećera
- džem od kajsija
Za glazuru:
- 150 g posne čokolade
- 40 g margarina
- 2 kašike ulja
Priprema:
U toplom mleku izdrobite kvasac, pa dodajte šećer i dve kašike brašna. Dobro promešajte i ostavite 15 minuta da se kvasac aktivira. U brašno dodajte prašak za pecivo, a zatim i margarin sobne temperature isečen na listiće, šećer i vanilin šećer. Sve dobro promešajte, pa dodajte kvasac i umesite glatko testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 20-30 minuta. Testo podelite na 4 jednaka dela, pa svaki razvucite tanko u obliku pravougaonika. Prvu koru stavite u pleh pomoću oklagije i premažite sa 4 kašike džema od kajsije. Pospite orasima koje ste izblendirali sa šećerom. Drugu koru stavite preko, pa premažite džemom i pospite orasima i šećerom. Isto uradite i sa trećom korom, a četvrtu samo stavite preko i izbockajte viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Otopite čokoladu sa margarinom i uljem, pa prelijte preko kolača. Ostavite kolač da prenoći na sobnoj temperaturi.Prijatno!
Možda vas zanima:
KOKOS KOCKE Čokoladne i posne, uživaćete u svakom zalogaju, a vrlo jednostavno se prave
Ako volite kokos, ove kocke ćete da obožavate.
POSNI KOLAČ OD ŠARGAREPE Brzinski desert kome ovaj sastojak daje posebnu draž
Fenomanalan i sočan, ovakav do sada niste jeli.
POSNE ŽERBO KOCKE MILUJU NEPCA Nimalo ne zaostaju za originalom i smažu se u trenu
Savršene za svečanu i slavsku trpezu.
TURSKI KOLAČ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Polovina nestane dok pristavite kafu
Kremast i sočan, za sve prilike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)