POSNE ŽERBO KOCKE Mađarski slatkiš koji budi sva čula, po receptu bez mane

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Neodoljiv kolač, za sve svečane prilike.

posne žerbo kocke
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

Za testo:

  • 20 g svežeg kvasca
  • 100 ml sojinog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 500 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 250 g margarina
  • 2 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer

Za fil:

  • 250 g mlevenih oraha
  • 100 g šećera
  • džem od kajsija

Za glazuru:

  • 150 g posne čokolade
  • 40 g margarina
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U toplom mleku izdrobite kvasac, pa dodajte šećer i dve kašike brašna. Dobro promešajte i ostavite 15 minuta da se kvasac aktivira. U brašno dodajte prašak za pecivo, a zatim i margarin sobne temperature isečen na listiće, šećer i vanilin šećer. Sve dobro promešajte, pa dodajte kvasac i umesite glatko testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru 20-30 minuta. Testo podelite na 4 jednaka dela, pa svaki razvucite tanko u obliku pravougaonika. Prvu koru stavite u pleh pomoću oklagije i premažite sa 4 kašike džema od kajsije. Pospite orasima koje ste izblendirali sa šećerom. Drugu koru stavite preko, pa premažite džemom i pospite orasima i šećerom. Isto uradite i sa trećom korom, a četvrtu samo stavite preko i izbockajte viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Otopite čokoladu sa margarinom i uljem, pa prelijte preko kolača. Ostavite kolač da prenoći na sobnoj temperaturi.Prijatno!

Kokos rapsodija Sastojci: 200 g kokosa 200 g blendiranog badema 1 puding od vanile 1 limun (kora) 1 kašika meda Priprema: Pomešajte puding od vanile, kokos, badem, med i narendanu koru limuna dok ne dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte kuglice i pecite u air fryer-u 10 minuta na 200°C. Poslužite uz preliv od pistaća i uživajte u rapsodiji ukusa! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #viral_video #recept ♬ original sound - Franklin Saint

 

 

Komentari (0)