ZAPEČENA PILETINA SA JOGURTOM I KAČKAVALJEM Slasno jelo u pravoj eksploziji ukusa, bićete oduševljeni
Slasno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.

Potrebno je:
- 600 g pilećeg mesa
- 2 paradajza
- mladi crni luk
- nekoliko mladih krompira
- 150 g kačkavalja
- 2 jogurta
- 2 jajeta
- ulje
- so
- biber
- ljuta paprika
- suvi začin
- vlašac
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Začinite piletinu, pa je propržite na ulju, a zatim poređajte na pleh za pečenje. Preko naređajte kolutiće krompira, pa dodajte seckan mladi luk i kolutove paradajza. U jednoj posudi umutite jaja sa jogurtom pa prelijte preko piletine. Pospite kačkavaljem. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:

ZAPEČENA PILETINA SA TRAPISTOM Sir se topi u ustima, a meso lepi za prste, obožavaće cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

VIŠEGRADSKI SLATKI KUPUS Omiljeno Titovo jelo, a pravi se maltene samo
Priprema je jednostavna, a bićete siti satima.

PASTIRSKA MUSAKA ZA PRAVE GURMANE Lako se pravi, a nećete moći da prestanete da jedete
Sjajan predlog za vikend ručak.

NAJBRŽA ČOKOLADNA TORTA Pravi se po principu smuti pa prospi, a budi sva čula mirisom i ukusom
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

SOČNI GRAŠAK ZA SAVRŠEN RUČAK Recept iskusne domaćice koji uspeva baš svima
Sočan i slasan, bićete oduševljeni ukusom.

PAPULA RAJ ZA NEPCA Samo ovako pripremljenu je voleo Karađorđe, a savršena je i za dane posta
Držaće vas sitim satima, a savršenog ukusa.

SOGAN DOLMA Podsećaju na punjene paprike, a ukusom ostavljaju bez daha
Savršen spoj luka i mesa u jelu čiji se ukus ne zaboravlja.
Komentari (0)