ZAPEČENA PILETINA SA JOGURTOM I KAČKAVALJEM Slasno jelo u pravoj eksploziji ukusa, bićete oduševljeni

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Slasno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.

zapečena piletina
Printscreen

Potrebno je:

  • 600 g pilećeg mesa
  • 2 paradajza
  • mladi crni luk
  • nekoliko mladih krompira
  • 150 g kačkavalja
  • 2 jogurta
  • 2 jajeta
  • ulje
  • so
  • biber
  • ljuta paprika
  • suvi začin
  • vlašac

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Začinite piletinu, pa je propržite na ulju, a zatim poređajte na pleh za pečenje. Preko naređajte kolutiće krompira, pa dodajte seckan mladi luk i kolutove paradajza. U jednoj posudi umutite jaja sa jogurtom pa prelijte preko piletine. Pospite kačkavaljem. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

@moja.trpeza Kroasan za samo 15 minuta Sastojci: 300 g brašna (T-400) 200 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml toplog mleka 1 kvasac 2 kašike ulja So, šećer Fil: 400 g šunke 200 g sira 200 g majoneza Priprema: U posudu stavite jaje, kvasac i toplo mleko, promešajte i ostavite 10 min. Dodajte brašno, so, šećer i ulje, umesite testo i ostavite da odmori 20 min. Razvucite u krug, isecite na trouglove. Pomešajte šunku, sir i majonez, filujte trouglove i urolajte u kroasane. Poređajte ih na pleh, premažite žumancetom, pospite semenkama i pecite 20 min na 190°C. Poslužite tople i uživajte! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #kroasan ♬ Pretty (Fashion Week Edition) - MEYY

 

Komentari (0)

Loading