ZAPEČENA PILETINA SA JOGURTOM I KAČKAVALJEM Slasno jelo u pravoj eksploziji ukusa, bićete oduševljeni
Slasno jelo raspametiće sve koji ga budu probali.
Potrebno je:
- 600 g pilećeg mesa
- 2 paradajza
- mladi crni luk
- nekoliko mladih krompira
- 150 g kačkavalja
- 2 jogurta
- 2 jajeta
- ulje
- so
- biber
- ljuta paprika
- suvi začin
- vlašac
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Začinite piletinu, pa je propržite na ulju, a zatim poređajte na pleh za pečenje. Preko naređajte kolutiće krompira, pa dodajte seckan mladi luk i kolutove paradajza. U jednoj posudi umutite jaja sa jogurtom pa prelijte preko piletine. Pospite kačkavaljem. Pecite 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
ZAPEČENA PILETINA SA TRAPISTOM Sir se topi u ustima, a meso lepi za prste, obožavaće cela porodica
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)