ZELENI ROLAT Kremasto predjelo biće gotovo očas posla, a nikad sočnije
Sočan rolat savršen za uskršnju trpezu.

Potrebno je:
Kora
- 4 jaja
- 30 g margarina
- 70 g oštrog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 kašika soli
- 1/3 kašike bibera
- 250 g očišćene blitve ili spanaća
Fil
- 400 g krem sira
- 200 g šunke
Priprema:
Listove blitve očistite od debljih žila, operite i ubacite u provrelu posoljenu vodu. Nakon vrenja kuvajte blitvu tri minuta, ocedite i sitno naseckajte. Belanca sobne temperature umutite mikserom i posolite. Špatulom umešajte žumanca te dodajte navedene suve sastojke, otopljeni margarin i blitvu. Smesu saspite u tepsiju obloženu masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15 minuta. Pečeni biskvit prebacite na vlažnu krpu i uvijte. Ohlađeni biskvit odvijte, premažite sirom, stavite listove šunke, pa uvijte rolat.
Možda vas zanima:

ZELENI ROLAT Neodoljivo slano predjelo oduševiće i one izbirljive, ukusa koji priča priče
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršenog ukusa, ješćete je i mrsnim danima, a gotova za tili čas
Pogodna za dane strogog posta, a slasna.

PUNJENA JAJA Kremasto predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu
Prave se lako, a nestanu sa stola brzo.

BRZE ROLNICE SA MESOM Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan
Sočne i slasne, ukusa koji priča priče.
BRZA I JEDNOSTAVNA VEČERA Pohovane tikvice sa sosom od mirođije, sočne i aromatične
Obrok sa tikvicama je hranljiv i ukusan, te smo sigurni da ćete prste polizati

NITI GOJI, NITI GREJE TELO, PRIJA NEVEROVATNO Recept za letnju belu čorbu okrepljuje organizam, evo šta joj to daje božanski ukus
Svaki dan ćete želeti da vam se nađe na stolu...

JELU DAJU POSEBAN ŠMEK Ako vam je nestalo prezli, ovih 6 namirnica idealna su zamena
Evo koje su najbolje zamene za prezle

POHOVANI OSLIĆ Savršena ideja za ukusan posni ručak, svi će tražiti dodatak!
Zdrav ručak za celu porodicu.

RECEPT ZA DINSTANI GRAŠAK SE NAJVIŠE TRAŽI Topi se u ustima i nema toga ko može da mu odoli
Brzo se sprema, a preukusno je. Što je najbolje i deca ga obožavaju
Komentari (0)