PICA NA VODI Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Savršena za dane strogog posta.
Potrebno je:
Za testo:
- 300 g belog brašna
- 300 g crnog brašna
- 400 ml vode
- 1/2 kockice kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- pasirani paradajz
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 200 g šampinjona
- 200 g zelenih maslinki
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1 ljuta papričica
- origano
- kečap
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa kašičicom šećera u toploj vodi. U vanglu stavite brašna, so i aktivirani kvasac, pa zamesite mekše testo. Ostavite da naraste. Nadošlo testo podelite na pola. Oklagijom razvucite testo. Onda ga stavite u pleh obložen pek papirom. Zatim ga premažite pasiranim paradajzom, pa pospite seckanim šampinjonima, ljubičastim lukom, maslinkama, paprikom, ljutom papričicom i seckanim paradajzom. Pospite origanom. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Isecite pečenu picu, pa prelijte kečapom.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)