PICA NA VODI Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Savršena za dane strogog posta.

pica na vodi
Shutterstock

Potrebno je:
Za testo:

Možda vas zanima:

  • 300 g belog brašna
  • 300 g crnog brašna
  • 400 ml vode
  • 1/2 kockice kvasca
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera

Za fil:

  • pasirani paradajz
  • 2 paprike
  • 2 paradajza
  • 200 g šampinjona
  • 200 g zelenih maslinki
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1 ljuta papričica
  • origano
  • kečap

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Kvasac razmutite sa kašičicom šećera u toploj vodi. U vanglu stavite brašna, so i aktivirani kvasac, pa zamesite mekše testo. Ostavite da naraste. Nadošlo testo podelite na pola. Oklagijom razvucite testo. Onda ga stavite u pleh obložen pek papirom. Zatim ga premažite pasiranim paradajzom, pa pospite seckanim šampinjonima, ljubičastim lukom, maslinkama, paprikom, ljutom papričicom i seckanim paradajzom. Pospite origanom. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Isecite pečenu picu, pa prelijte kečapom.

Komentari (0)

Loading