MESNI ROLAT SA JAJIMA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve ostale

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Slasan i ukusan, savršen za Uskrs.

mesni rolat sa jajima
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • hleb oko jedna kriška potopljena u malo vode
  • peršun
  • jedno jaje
  • mešavina začina
  • kuvana jaja
  • biber
  • 3 kašike prezli
  • 5 kuvanih jaja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni.U začinjeno mleveno meso sipajte malo ulja. Dodajte crni i beli luk, peršun, jaje, začine i natopljeni hleb. Pobiberite. Onda umešajte prezle, pa opet sjedinite. Pokrijte providnom kesom i ostavite oko 15 minuta u frižideru. Premažite ulje preko aluminijumske folije, pa stavite mes, tako da dobjete pravougaoni oblik.Na ivice rolata, stavite pet posoljenih kuvanih jaja. Urolajte uz pomoć aluminijumske folije, pa zatvorite rukama na ivicama. Onda ga premaite uljem. Rolat prvo pecite u foliji, 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda otvorite i pecite još 15 minuta. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading