MESNI ROLAT SA JAJIMA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve ostale
Slasan i ukusan, savršen za Uskrs.
Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- hleb oko jedna kriška potopljena u malo vode
- peršun
- jedno jaje
- mešavina začina
- kuvana jaja
- biber
- 3 kašike prezli
- 5 kuvanih jaja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.U začinjeno mleveno meso sipajte malo ulja. Dodajte crni i beli luk, peršun, jaje, začine i natopljeni hleb. Pobiberite. Onda umešajte prezle, pa opet sjedinite. Pokrijte providnom kesom i ostavite oko 15 minuta u frižideru. Premažite ulje preko aluminijumske folije, pa stavite mes, tako da dobjete pravougaoni oblik.Na ivice rolata, stavite pet posoljenih kuvanih jaja. Urolajte uz pomoć aluminijumske folije, pa zatvorite rukama na ivicama. Onda ga premaite uljem. Rolat prvo pecite u foliji, 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda otvorite i pecite još 15 minuta.
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA SE RAZGRABI U TRENU Ukusom baš nimalo ne zaostaje za originalom
Najbolje služite uz ajvar ili sojin jogurt.
BAKINIM PIHTIJAMA NIJE MOGUĆE ODOLETI Prepune mesa, a belog luka ima ni premalo ni previše
I dupla mera će biti malo.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)