MESNI ROLAT SA JAJIMA Kada probate ovaj recept zaboravićete na sve ostale
Slasan i ukusan, savršen za Uskrs.
Potrebno je:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- hleb oko jedna kriška potopljena u malo vode
- peršun
- jedno jaje
- mešavina začina
- kuvana jaja
- biber
- 3 kašike prezli
- 5 kuvanih jaja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni.U začinjeno mleveno meso sipajte malo ulja. Dodajte crni i beli luk, peršun, jaje, začine i natopljeni hleb. Pobiberite. Onda umešajte prezle, pa opet sjedinite. Pokrijte providnom kesom i ostavite oko 15 minuta u frižideru. Premažite ulje preko aluminijumske folije, pa stavite mes, tako da dobjete pravougaoni oblik.Na ivice rolata, stavite pet posoljenih kuvanih jaja. Urolajte uz pomoć aluminijumske folije, pa zatvorite rukama na ivicama. Onda ga premaite uljem. Rolat prvo pecite u foliji, 20 minuta do pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Onda otvorite i pecite još 15 minuta.
Možda vas zanima:
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
PROJA SA RUKOLOM GREJE DUŠU I TELO Polovina se pojede dok je još u plehu
Mirisna i sočna, nema ko će joj odoleti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)