ČOKO MOKO ROLAT Lagani i kremasti desert koji se napravi brzo, a savršen za slavu
Priprema je jednostavna, a ukus fenomenalan.

Potrebno je:
- 5 većih jaja
- 4 kašike ulja
- 7 kašika kristal šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- prstohvat soli
- 4 ravne kašike kakaoa
- 5 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1-2 kesice instant kafe, po ukusu
- 1 kesica slatke pavlake
- 200 grama bele čokolade
- dekoracija po ukusu
Priprema:
U odvojenoj činiji pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Mikserom umutite belanca s prstohvatom soli u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kad dobijete kompaktnu smesu, smanjite na srednju brzinu, pa uz neprestano miksanje dodajte žumanca i ulje. Potom malo - pomalo dodajte suve sastojke, pa kad se napravi homogena masa, izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni najmanje 20 minuta. Sačekajte da se prohladi desetak minuta, pa papirom uvijte u rolat. Stavite u frižider da se hladi. U jednoj posudi pomešajte belu čokoladu i umućenu slatku pavlaku. Izvadite iz frižidera koru, odmotajte, pa premažite ovim filom i ponovo urolajte, ovog puta bez papira.
Možda vas zanima:

BEZE ROLAT SA MALINAMA Sa hrskavom korom i kremastim filom, popraviće vam dan u trenu
Mirisni desert nestaće sa stola odmah.

MEDOVIK ROLAT ZA SVE SVEČANE PRILIKE Ako volite čuvenu tortu, ovaj desert ćete obožavati
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.

RAFAELO ROLAT SE TOPI U USTIMA Lagani desert osvojiće vas od prvog zalogaja
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

REFORMA ROLAT OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Ako volite čuvenu tortu, ovaj desert ćete obožavati
Svečan i neodoljiv, nema ko vam neće tražiti recept.


POTAŽ OD ORAHA I CELERA Posan i ukusan, krepi organizam u trenu
Kremast i ukusan, pravićete i mrsnim danima.

AMERIČKA PITA Klasik koji se ne odbija, po receptu za početnike, prste da poližete
Otopićete se od miline koliko je slatka.

GURMANSKE ROLNICE SA KULENOM Svaki zalogaj je raj za nepca, a savršene za doručak ili večeru
Najbolje služite uz jogurt.

BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
Komentari (0)