KADA PROBATE PAŠTETU OD PASULJA PO RECEPTU ZORICE MARKOVIĆ NEĆETE POŽELETI DRUGU Osvaja od prvog zalogaja
Zorica Marković, pevačica folk muzike, od 70 ih godina prošlog veka deo je srpske muzičke scene, a svojim moćnim vokalom spada u izvođače za čiji se nastup traži karta više. Da nije samo talentovana za pevanje, pokazuje i ovaj recept za namaz od pasulja, koji daje šmek svakom jelu. Njenim specijalitetima najviše se obraduju sinovi Dejan i Ilija.


Potrebno je:
- 200 g pasulja
- mlevena začinska paprika
- 1 praziluk
- 3 čena belog luka
- 1 crni luk
Priprema
Pasulj dobro usitnite, pa izblendajte blenderom, da bude kao pašteta. Izdinstajte seckani praziluk, crni i beli luk, pa ih dobro začinite. Pomešajte s izblendanim pasuljem i premažite preko tosta.
Možda vas zanima:

GURMANSKA PAŠTETA U SAVRŠENOM SPOJU UKUSA Gotova za tili čas, a slasna i drugačija
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

NAMAZ OD JAJA I LUKA Mažite samostalno na hleb ili dodajte kao prilog, daje šmek svakom jelu
Pikantan i aromatičan namaz, ovakav do sada niste jeli.

POSNA RIBLJA PAŠTETA Kremasta i ukusna, a gotova za 15 minuta
Pravi se lako, a neverovatno je ukusna.

NAMAZ OD PASULJA Aromatični prilog koji daje šmek svakom jelu
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

KOLAČ SA BRESKVAMA I JOGURTOM Sočan i mekan kao duša, po starom baka Majinom receptu
Zamirisaće cela kuća.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Polizaćete i tanjir koliko su ukusne, a sa njima nema greške, svi ih vole!
Služite uz njoke ili pire krompir.

NJOKE SA RIKOTOM U SOSU Zasitne i preukusne, postaće vaše novo omiljeno jelo
Kremasto jelo držaće vas dugo sitim.

DOMAĆA PILEĆA SUPA Odlično rešava prehladu, a istog ukusa kao ona bakina!
Sipaćete tanjir više.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
Komentari (0)