SLANE AMERIČKE PALAČINKE Sa šunkom i lukom, bićete siti satima, za doručak koji se ne zaboravlja
Mekane i sočne, samo dodajte šolju jogurta.
Potrebno je:
- 250 g toplog kefira ili jogurta
- 0,5 kašičice soli
- prstohvat šećera
- 1 jaje
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g šunke
- 2–3 struka mladog luka
- ulje za prženje
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte jogurt sa solju, prstohvatom šećera i jajetom.Umutite dobro, pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete glatko, gusto testo. Dodajte sitno seckanu šunku i mladi luk, pa ostavite testo da odstoji 5–10 minuta. Malo smese sipajte u tiganj sa zagrejanim uljem i pecite na srednjoj temperaturi, dok ne porumene s obe strane. Zatim ređajte palačinke na ubrus da upiju višak masnoće.
Možda vas zanima:
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
UŠTIPCI IZ BAKINE KUHINJE BUDE NOSTALGIJU Sočni i mekani kao duša, po ukusu im nema ravnih
Savršeni za doručak, uz šolju jogurta.
KROFNE IZ RERNE SAVRŠENE ZA DIJETU Nisu masne, a mekane i vazdušaste
Mnogo zdravije, a podjednako ukusne.
NAJSOČNIJE AMERIČKE PALAČINKE Posne i vazdušaste, tope se u ustima
Dodajte med ili javorov sirup.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)