NAJBOLJE POHOVANE LIGNJE Biće hrskave i preukusne, a jedan sastojak im daje poseban šmek

Ivana Pavlović

17:30

Sezonski recepti 0

Služite uz seckane parčiće limuna i tartar sos.

pohovane lignje
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g lignji isečenih na kolutove
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 200 g prezli
  • ulje
  • pivo
  • susam po želji
  • tartar sos
  • limun kao dodatak

Priprema:

Properite i nožem pažljivo očistite lignje pa ih isecite na kolutove debljine do jedan centimetar. Jaja umutite u dubokom tanjiru pa posolite. U zasebna dva tanjira rasporedite brašno i prezle sa susamom. Sipajte pivo u činiju pa potopite lignje da odstoje oko 15 minuta. Valjajte kolutove lignje u brašno, pa jaja, pa prezle. Pržite u tiganju na zagrejanom ulju na tihoj vatri. Spuštajte lignje na ubrus da se ocede od viška masnoće.. Prijatno!

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading