DOMAĆI LEDENI ČAJ OD BRESKVE Potpuno prirodan, a gotov za 20 minuta, osvežava i hladi
Još ukusniji, a mnogo zdraviji od kupovnog.
Potrebno je:
- 2 velike zrele breskve
- 1,5 l vode
- 3 kesice crnog čaja
- med ili šećer
- pola soka od limuna
Za serviranje:
- kockice leda i kriške breskve za serviranje
Priprema:
Breskve dobro operite i naseckajte pa stavite u šerpu sa 0,5 l vode. Kuvajte ih 10-15 minuta dok ne omekšaju. Zatim ih kašikom blago izgnječite, pa procedite kroz cediljku i sačuvajte tečnost. U litar vode stavite kesice čaja, pa ostavite da odstoje 5-7 minuta. Onda izvadite kesice i zasladite čak po ukusu. Pomešajte čaj sa sokom od breskve, pa dodajte limunov sok i pustite da se skroz ohladi. Služite sa ledom i kriškama sveže breskve.
Možda vas zanima:
ŠERBET Topli napitak koji smiruje kašalj, po receptu koji se prenosio generacijama
Biće kao onaj iz bakine kuhinje.
NAJSLAĐA TOPLA ČOKOLADA SA SLATKOM PAVLAKOM Jedna šolja greje dušu i telo
Pravi se lako, a nema ko će joj odoleti.
IRSKA KAFA ZA SAVRŠENO JUTRO Kremast i ukusan napitak razbudiće vas u trenu
Zasladite po želji i uživajte u preukusnom napitku.
TOPLA ČOKOLADA SA TAHINJEM Mirisni spoj u neodoljivom napitku, pravićete stalno
Fenomenalan napitak u aromatičnom spoju sa tahinijem i kardamomom.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)