PATLIDŽAN KAPAMA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Ručak na turski način koji popravlja dan u trenu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Pospite peršunom i služite.

patlidžan kapama
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 patlidžana
  • 400 g junećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 paprika
  • 2 paradajza
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 0,5 l mesnog bujona
  • 100 ml maslinovog ulja
  • so i biber 
  • 1 veza peršuna

Priprema:

Patlidžane isecite na tanke duge trake i pržite na maslinovom ulju. Zasebno propržite lukove i papriku dok ne omekšaju. Onda im dodajte meso sečeno na kockice, i pržite, sve dok ne porumeni. Umešajte usitnjen paradajz, seckani peršun, paradajz pire, bujon, so i biber, i kuvajte, sve dok se sos ne zgusne. Poređajte patlidžan u okrugao pleh pa poklopite i kuvajte 45 minuta, na tihoj vatri, sve dok tečnost ne ispari.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading