VALTEROV KARAMEL KOLAČ Omiljeni desert Bate Živojinovića znala je da napravi svaka domaćica u Jugoslaviji

Ivana Pavlović

11:30

Sezonski recepti 0

Kremast i sočan, pola pleha nestane dok trepnete.

karamel kolač
Shutterstock

 

bata živojinović Printscreen
 

Za koru:

  • 3 cela jajeta
  • šećera onoliko koliko su teška tri jajeta
  • brašna onoliko koliko su teška dva jajeta

Za fil:

  • 4 žumanca
  • 500 ml mleka
  • dve kašičice gustina
  • 150 g šećera
  • 4 kesice šlaga
  • 50 ml vode

Priprema:

U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom u glatku smesu. Izlijte na pleh obložen pek papirom pa pecite par minuta dok ne porumeni.Obratite pažnju brzo se peče jer je tanko. Isecite na tri jednaka dela i pustite da se ohladi. Šećer otopite dok ne dobijete karamel, pa kada se pojave mehurići sipajte mleko. Kad krene da vri dodajte razmućena žumanca sa gustinom. Umutite u puding. Zasebno umutite šlag. Preko jedne kore premažite žuti fil, pa red pavlake. Ponovite postupak sa drugom i trećom korom. Dekorišite kolač seckanim bademima.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading