VALTEROV KARAMEL KOLAČ Omiljeni desert Bate Živojinovića znala je da napravi svaka domaćica u Jugoslaviji
Kremast i sočan, pola pleha nestane dok trepnete.
Printscreen
Za koru:
- 3 cela jajeta
- šećera onoliko koliko su teška tri jajeta
- brašna onoliko koliko su teška dva jajeta
Za fil:
- 4 žumanca
- 500 ml mleka
- dve kašičice gustina
- 150 g šećera
- 4 kesice šlaga
- 50 ml vode
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom u glatku smesu. Izlijte na pleh obložen pek papirom pa pecite par minuta dok ne porumeni.Obratite pažnju brzo se peče jer je tanko. Isecite na tri jednaka dela i pustite da se ohladi. Šećer otopite dok ne dobijete karamel, pa kada se pojave mehurići sipajte mleko. Kad krene da vri dodajte razmućena žumanca sa gustinom. Umutite u puding. Zasebno umutite šlag. Preko jedne kore premažite žuti fil, pa red pavlake. Ponovite postupak sa drugom i trećom korom. Dekorišite kolač seckanim bademima.
Možda vas zanima:
SUTLIJAŠ IZ RERNE IZ BAKINE KUHINJE Svakim zalogajem budi nostalgiju
Kremast i neodoljiv, i dupla mera je malo.
VLAŠKI POLJUPČIĆI SE SMAŽU U TRENU Recept zbog kojih komšije nepozvane dolaze na vrata
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
BRZI KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Sve se samo pomeša i peče, a razvaljuje ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
SLATKE PRŽENICE SE TOPE U USTIMA Gotove za 15 minuta, a i dupla mera je malo
Savršene za doručak ili užinu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)