DOMAĆI MASKARPONE SIR Gotov očas posla i treba vam samo 2 sastojka, a savršen za tiramisu
Nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
- 500 ml slatke pavlake za šlag
- 1 kašika limunovog soka
Priprema:
U činiju stavite slatku pavlaku. Onda je zagrejte u tiganju na srednjoj vatri do ključanja. Onda je skinite sa ringle i ohladite par minuta, uz neprestano mešanje. Onda vratite pavlaku na vatru dok ne provri, pa skinite i sipajte limunov sok, uz mešanje nekoliko minuta. Ostavite da se prohladi. Cediljku pokrijte debelom gazom, pa stavite u činiju. Zatim sipajte smesu na gazu, pa ostavite u frižideru preko noći.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE SAMI ČEDAR SIR Super ide uz tople sendviče i čizburgere
Nacionalni dan čedar sira koji se slavi svakog 13. februara.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravi se lako, a super ide uz razna jela
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.
DOMAĆI MASKARPONE SIR Biće savršeno kremast, a potrebno vam je samo 2 sastojka
Pravi se lako, a savršenog je ukusa.
NAJUKUSNIJI DOMAĆI SIR Napravićete ga očas posla, a bolji do sada niste jeli
Trajaće oko nedelju dana, a bićete oduševljeni koliko je ukusan.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)