ZAČINJENO PUNJENO PILE ZA RUČAK KOJI SE PAMTI Ukućani će stajati u redu za još

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Samo dodajte salatu ili prilog po želji.

punjeno pile
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pile
  • 250 g kuvanog pirinča
  • 300 ml soka od paradajza
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 1 sveža paprika
  • 1 kašika mlevene crvene paprike
  • 1 lovorov list
  • 1 kašičica seckanog peršuna
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 1 kašika šećera

Za premaz:

  • 50 g putera
  • 1 kašika crvene mlevene paprike
  • 1 kašika peršuna
  • 1 kašičica majčine dušice

Priprema:

Pirinač skuvajte u slanoj vodi i ocedite. Na ulju propržite iseckan crni luk i papriku. Kad omekšaju, dodajte sirće i ostale sastojke. Dinstajte dok ne ispari sva tečnost, pa dodajte pirinač i izmešajte. Izvadite lovor. Premaz: Pomešajte puter sa začinima. Pile dobro posolite i pobiberite spolja i iznutra. Ispod kože ravnomerno namažite smesu od putera i premažite celo pile. Napunite ga pripremljenim filom, a otvor zatvorite čačkalicama. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 1,5 sat. Sklonite foliju i pecite još 10 minuta da pile dobije hrskavu kožicu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading