MINI KROFNICE IZ RERNE Vazdušaste, mnogo zdravije i ukusnije, a ne krše dijetu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 350 ml mleka
- 2 supene kašike margarina
- 1 jaje
- 1 pakovanje svežeg kvasca
- za punjenje prilog po želji
- 1 limun
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednu posudu stavite brašno, pa posolite, dodajte jaje,margarin,sitno rendanu koru limuna i izdrobljeni kvasac. Polako sipajte mleko i rukom umesite testo. Zatim ga premesite na pobrašnjenu radnu površinu, pa ostavite pola sata da naraste. Premesite ga još jednom pa ga razvaljajte oklagijom. Vadite krofnice uz pomoć čaše. Zatim ih poređajte na pleh obložen pek papirom i ostavite da narastu. Pecite oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Napunite ih pomoću šprica pripremljenim filom.
Možda vas zanima:
BUNAR KIFLICE SE TOPE U USTIMA Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
CIMET ROLNICE ZA JUTRO KOJE SE PAMTI Mekane i mirisne, a tope se u ustima
Super idu uz šoljicu kafe.
KROFNE IZ RERNE PUFNASTE KAO OBLAK Nisu masne, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se peku.
ROLNICE SA MAKOM BOLJE NEGO IZ PEKARE Poćiće vam voda na usta
Mirisne i sočne, nećete moći da prestanete da jedete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)