PANJ TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Gotova očas posla, a deca će je obožavati
Kremasta i preukusna, bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
Biskvit:
- 4 jajeta
- 120 g šećera
- 120 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 30 ml mleka
- 30 ml ulja
Krem:
- 500 ml mleka
- 2 pudinga
- 150 g šećera
- 200 g margarina ili maslaca
- 100 g čokolade
Dekoracija:
- glazura
- seckani orasi ili bademi
- prah šećer za posipanje
Priprema:
Biskvit:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom.Onda sipajte mleko i ulje pa polako umešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu i dobro sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zagrejte mleko u loncu pa dodajte šećer. Zasebno razmutite pudinge sa malo mleka pa dodajte u vruće mleko i mešajte, sve dok se ne zgusne. Kada se krem prohladi dodajte mu omekšali margarin i dobro sjedinite. Preko biskvita nanesite krem pa urolajte. Onda presecite rolat dijagonalno po sredini pa poređajte ta dva dela da liče na panj. Zatim obilno premažite rolat ostatkom krema, pa napravite šare. Dekorišite po želji.
Možda vas zanima:
TORTA SA PISTAĆIMA UKUSOM BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
ŠPANSKA TORTA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Zbog nje se krši svaka dijeta
Svi će vam tražiti repete.
BINGO TORTA ZA SVE ROĐENDANE I BITNE DATUME Deci je omiljena, a vole je i odrasli
Kremasta i izdašna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
STARINSKA KINDER TORTA BUDI NEPCA Kremasta i brza, poćiće vam voda na usta
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)