PANJ TORTA ZA SVE SVEČANE PRILIKE Gotova očas posla, a deca će je obožavati

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i preukusna, bićete oduševljeni ukusom.

panj torta
Shutterstock

Potrebno je:

Biskvit:

  • 4 jajeta
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 30 ml mleka
  • 30 ml ulja

Krem:

  • 500 ml mleka
  • 2 pudinga 
  • 150 g šećera
  • 200 g margarina ili maslaca
  • 100 g čokolade 

Dekoracija:

  • glazura
  • seckani orasi ili bademi
  • prah šećer za posipanje 

Priprema:

Biskvit:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom.Onda sipajte mleko i ulje pa polako umešajte. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo pa dodajte u smesu i dobro sjedinite. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 20 do 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Zagrejte mleko u loncu pa dodajte šećer. Zasebno razmutite pudinge sa malo mleka pa dodajte u vruće mleko i mešajte, sve dok se ne zgusne. Kada se krem prohladi dodajte mu omekšali margarin i dobro sjedinite. Preko biskvita nanesite krem pa urolajte. Onda presecite rolat dijagonalno po sredini pa poređajte ta dva dela da liče na panj. Zatim obilno premažite rolat ostatkom krema, pa napravite šare. Dekorišite po želji.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading