SUNCOKRET POGAČA IZ BAKINE KUHINJE Mekana kao duša i mirisna, zbog nje se krši svaka dijeta
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- kockica svežeg kvasca ( može i kesica suvog)
- 250 ml. toplog mleka
- 100 ml. ulja
- kašičica soli
- kašičica šećera
- jaje
- 50 gr margarina ili maslaca - za premazivanje
- žumance - za sjaj
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi razmutite kvasac u mleku sa šećerom pa ostavite da se aktivira. Onda ga dodajte u brašno sa uljem, soli i jajetom i zamesite glatko testo. Nadošlo testo podelite na nekoliko loptica pa svaku prebacite u krug i ređajte jednu preko druge, premazujući margarinom. Obeležite krug na sredini, pa ivice secite na trougliće i uvrćite ih po dva puta. Zatim premažite žumancetom i pospite semenkama. Pecite pogaču oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
LISNATA POGAČA Evo kako da bude mekana kao pamuk i sočna, poćiće vam voda na usta
Savršena topa , a biće super i kada se ohladi.
POGAČA SA SIROM BRZI GONZALES Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Pravi se maltene sama, a osvaja na prvi zalogaj.
BRZA POGAČA BEZ KVASCA Sa pavlakom, mekana kao pamuk i uspeva svima
Zamiriše cela kuća dok se peče.
PUNJENA POGAČA SA AJVAROM Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Mirisna i sočna, nećete moći da prestanete da jedete.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)