SUNCOKRET POGAČA IZ BAKINE KUHINJE Mekana kao duša i mirisna, zbog nje se krši svaka dijeta

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte prilog po želji.

suncokret pogača
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • kockica svežeg kvasca ( može i kesica suvog)
  • 250 ml. toplog mleka
  • 100 ml. ulja
  • kašičica soli
  • kašičica šećera
  • jaje
  • 50 gr margarina ili maslaca - za premazivanje
  • žumance - za sjaj

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi razmutite kvasac u mleku sa šećerom pa ostavite da se aktivira. Onda ga dodajte u brašno sa uljem, soli i jajetom i zamesite glatko testo.  Nadošlo testo podelite na nekoliko loptica pa svaku prebacite u krug i ređajte jednu preko druge, premazujući margarinom. Obeležite krug na sredini, pa ivice secite na trougliće i uvrćite ih po dva puta. Zatim premažite žumancetom i pospite semenkama. Pecite pogaču oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading