PENASTA POGAČA IZ BAKINE KUHINJE GREJE DUŠU I TELO Nema joj ravne
Vazdušasta i mekana kao duša.
Potrebno je:
- 300 ml mleka
- 50 ml ulja
- 3 jaja
- 500-600 g brašna
- 1 kašika šećera
- krupna so
- malo soli
- 20 g kvasca
- 150 g sira
- 1 kašika ajvara
- 100 g maslaca
- semenke za posipanje
- 1 žumance
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac rastvorite u mlakom mleku pa dodajte jaja i žicom promešajte. Onda dodajte ulje, so i brašno pa zamesite srednje glatko testo. Pokrijte ga i ostavite pola sata na toplom da naraste. Nadošlo testo razvaljajte na 7 loptica pa svaku razvucite u pravougaonik. Zatim izdrobite sir i dodajte ajvar, pa sve izjednačite. Premažite omekšalim maslacem, sem poslednje. Nju premažite sirom. Testo isecite na trake oko 2 cm, pa traku uvijte držeći za jedan kraj. Zatim savijte u krug i staviti u sredinu pleha obloženog pek papirom. Istim postupkom ređajte uvijene tračice u krug u tepsiju. Ostavite pogaču da naraste pa je premažite žumancetom i pospite semenkama i krupnom solju. Pecite pogaču oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prekrijte folijom na polovini pečenja.
Možda vas zanima:
HERCEGOVAČKA LISNATA POGAČA PONOS NEVESINJA Recept na kome su odrasle generacije
Mirisna i topi se u ustima.
SUNCOKRET POGAČA IZ BAKINE KUHINJE Mekana kao duša i mirisna, zbog nje se krši svaka dijeta
Samo dodajte prilog po želji.
LISNATA POGAČA Evo kako da bude mekana kao pamuk i sočna, poćiće vam voda na usta
Savršena topa , a biće super i kada se ohladi.
PAMUK POGAČA Mekana kao duša, ovakvu do sada niste jeli
Sočna i mekana, pravićete je stalno.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)