HERCEGOVAČKA LISNATA POGAČA PONOS NEVESINJA Recept na kome su odrasle generacije
Mirisna i topi se u ustima.
Potrebno je:
- 500 g glatkog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 250 ml mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 100 g putera ili margarina
- 1 jaje
- malo mleka ili jogurta
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u mlakom mleku, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Pomešajte brašno i so u jednoj većoj posudi. Onda dodajte nadošli kvasac i zamesite glatko i elastično testo. Po potrebi dodajte malo mleka ili jogurta. Zatim testo pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 45 minuta da naraste. Nadošlo testo oklagijom rastanjite u pravougaonik. Potom ga premažite otopljenim puterom pa pažljivo urolajte. Postupak ponovite nekoliko puta. Oblikujte pogaču pa je pokrijte i ostavite još 20 minuta da odmori. Pogaču premažite umućenim jajetom pa pospite sa malo susama. Pecite pogaču oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se pogača malo prohladi pre sečenja.
Možda vas zanima:
ĐUMBIR POGAČA ZA SAVRŠEN DORUČAK Mekana kao duša i mirisna
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
PENASTA POGAČA IZ BAKINE KUHINJE GREJE DUŠU I TELO Nema joj ravne
Vazdušasta i mekana kao duša.
SUNCOKRET POGAČA IZ BAKINE KUHINJE Mekana kao duša i mirisna, zbog nje se krši svaka dijeta
Samo dodajte prilog po želji.
LISNATA POGAČA Bakina domaća pita sa sirom, spolja krckava, a unutra mekana, prste da poližeš!
Zasucite rukave, vredi se potruditi za ovako savršenu pitu.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)