HERCEGOVAČKA LISNATA POGAČA PONOS NEVESINJA Recept na kome su odrasle generacije

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Mirisna i topi se u ustima.

lisnata pogača
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 kesica suvog kvasca 
  • 250 ml mlakog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 100 g putera ili margarina
  • 1 jaje 
  • malo mleka ili jogurta
  • susam

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac sa šećerom u mlakom mleku, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Pomešajte brašno i so u jednoj većoj posudi. Onda dodajte nadošli kvasac i zamesite glatko i elastično testo. Po potrebi dodajte malo mleka ili jogurta. Zatim testo pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite 45 minuta da naraste. Nadošlo testo oklagijom rastanjite u pravougaonik. Potom ga premažite otopljenim puterom pa pažljivo urolajte. Postupak ponovite nekoliko puta. Oblikujte pogaču pa je pokrijte i ostavite još 20 minuta da odmori. Pogaču premažite umućenim jajetom pa pospite sa malo susama. Pecite pogaču oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se pogača malo prohladi pre sečenja.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading