CARSKI MAFINI SE SMAŽU U TRENU Sočni i mekani, a biće super i kada se ohlade

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Služite uz jogurt ili ajvar.

carski mafini
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 100 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 100 g seckane šunke
  • 3 narendana kisela krastavčića
  • 150 g pšeničnog brašna
  • 50 g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • susam

 

Priprema: 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja,pa dodajte jogurt i ulje. Zasebno pomešajte brašna, začin i prašak za pecivo. Postepeno sjedinite obe smese pa dodajte kačkavalj, šunku i krastavčiće, pa promešajte kašikom. Smesu izlijte u kalup za mafine pa pospite susamom. Pecite mafine oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading