CARSKI MAFINI SE SMAŽU U TRENU Sočni i mekani, a biće super i kada se ohlade
Služite uz jogurt ili ajvar.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 100 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 100 g rendanog kačkavalja
- 100 g seckane šunke
- 3 narendana kisela krastavčića
- 150 g pšeničnog brašna
- 50 g kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja,pa dodajte jogurt i ulje. Zasebno pomešajte brašna, začin i prašak za pecivo. Postepeno sjedinite obe smese pa dodajte kačkavalj, šunku i krastavčiće, pa promešajte kašikom. Smesu izlijte u kalup za mafine pa pospite susamom. Pecite mafine oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
MINI OMLETI SA POVRĆEM Savršeni za doručak uz šolju jogurta
Naprave se lako, a pojedu brzo.
MAFINI OD KROMPIRA SAVRŠENI ZA BRZI DORUČAK Gotovi očas posla, a nema ko ih ne voli
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
CARSKA PITA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA A sve se samo pomeša i peče
Samo dodajte prilog po želji.
MAFINI SA KROMPIROM Slano predjelo savršeno za iznenadne goste, napravi se lako, a pojede brzo
Sočni i mekani, pravićete stalno.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)