PILEĆA KRILCA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM Gotova začas, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Brzi ručak u kome će uživati cela porodica.

pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • so
  • biber
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike putera
  • 4 čena belog luka
  • 100 g parmezana
  • 1 kašika peršuna
  • prstohvat suvog origana

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Očistite krilca pa ih posolite, pobiberite i premažite maslinovim uljem. Onda ih poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim otopite puter u tiganju pa na tome propržite beli luk. Prelijte pripremljenim sosom pečena krilca. Na kraju ih pospite parmezanom, peršunom i origanom, pa sve dobro promešajte.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading