SIPANI KOLAČ SA JABUKAMA Spreman za 5 minuta, a mami i mirisom i ukusom
Najbolje služite uz kafu.
Potrebno je:
Suvi sastojci:
- 2 čaše oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 čaše griza
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
Nadev od jabuka:
- 1,2 kg krupno narendanih jabuka
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika cimeta
Dodatno:
- 150 g margarina
- kisele mrvice
Napomena: Koristi se čaša od 200 ml.
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite jabuke pa ih oljuštite i naredndajte i pomešajte sa šećerom i cimetom. Ostavite tako da puste sok, a za to vreme pripremite ostale sastojke. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, griz i šećere. Zatim smesu podelite na 3 jednaka dela. Sipajte trećinu smese u pleh obložen pek papirom pa preko nanesite polovinu rendanih jabuka zajedno sa sokom i lagano pritisnite. Onda dodajte drugu trećinu suvih sastojaka, rasporedite preostale jabuke i na kraju pospite preostalom trećinom smese. Zatim margarin krupno narendajte preko kolača. Pecite kolač oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)