SIPANI KOLAČ SA JABUKAMA Spreman za 5 minuta, a mami i mirisom i ukusom

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz kafu.

sipani kolač sa jabukama
Shutterstock

Potrebno je:

Suvi sastojci:

  • 2 čaše oštrog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 čaše griza
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer

Nadev od jabuka:

  • 1,2 kg krupno narendanih jabuka
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašika cimeta

Dodatno:

  • 150 g margarina
  • kisele mrvice

Napomena: Koristi se čaša od 200 ml.

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Operite jabuke pa ih oljuštite i naredndajte i pomešajte sa šećerom i cimetom. Ostavite tako da puste sok, a za to vreme pripremite ostale sastojke. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, griz i šećere. Zatim smesu podelite na 3 jednaka dela.  Sipajte trećinu smese u pleh obložen pek papirom pa preko nanesite polovinu rendanih jabuka zajedno sa sokom i lagano pritisnite. Onda dodajte drugu trećinu suvih sastojaka, rasporedite preostale jabuke i na kraju pospite preostalom trećinom smese. Zatim margarin krupno narendajte preko kolača. Pecite kolač oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

 

Komentari (0)

Loading