KOLAČ SA VIŠNJAMA SA MERAMA NA ČAŠE Starinski recept iz bakine sveske koji vraća u detinjstvo
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
- 5 jaja
- 1,5 čaša šećera
- 1 čaša jogurta
- 1 čaša ulja
- 2 čaše brašna
- pola kesice praška za pecivo
- 500 g višanja
- malo prah šećera
- vanilin šećer
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Belanca odvojite od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg, pa polako dodajte šećer. Špatulom umešajte žumanca u smesu, pa dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Nanesite višnje oceđene od viška soka. Stavite u zagrejanu rernu, pa smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite oko 40 minuta. Prohlađen kolač obilno pospite prah šećerom, pa secite na kocke.
Možda vas zanima:
ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Domaća poslastica koja se ne odbija, a uspeva i potpunim početnicima
Fenomenalan desert ukusa koji priča priče.
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
BRZI KOLAČ OD GRIZA SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE Po ukusu mu nema ravnog
Mekan kao duša i sočan, i dupla mera je malo.
BAKA JELIN ŽUTI KOLAČ SA VIŠNJAMA Svakim zalogajem tera vodu na usta
Zamiriše cela kuća dok se peče.
BRZINSKO ČUDO ZA STO! Zapečena testenina sa jogurtom i jajima – gotova za 30 minuta, nestaje iz tepsije!
Služi se toplo, a savršeno se slaže uz šolju domaće supe
POSNI PASULJ SA POVRĆEM Osvaja na prvi zalogaj, zaboravićete na onaj sa mesom potpuno
Idealno jelo za sve oni koji poste
KUVANI KISELI KUPUS SA BUTKICOM I SLANINOM Starinski recept iz Mrčajevaca, bolji čak i od sarme
Donosimo vam najbolji kiseli kupus sa suvim rebrima po kafanskom receptu iz Mrčajevaca
OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JNA Kuvar pokazao dugo čuvani recept za pravi vojnički pasulj
Važno je znati da se pasulj ne meša do zaprške kako bi zrno ostalo celo i kako ne bi zagorevao
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci je savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
Komentari (0)