STARINSKI KOLAČ 12 KAŠIKA Ukusom bolji od svake torte, a sve se samo pomeša i peče
Priprema je jednostavna, a ukus božanstven.
Potrebno je:
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- 3 jajeta
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaa (po želji)
- prstohvat soli
- vanilin šećer ili malo rendane korice limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite penasto jaja sa šećerom. Onda dodajte mleko i ulje i kratko promešajte. Zasebno pomešajte brašno, prašak za pecivo, kakao i so. Polako sjedinite suve i mokre sastojke dok ne dobijete homogenu smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite kolač oko 25 do 30 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
BAKA JELIN KOLAČ SA JABUKAMA NAPRAVI SE ZA 10 MINUTA A zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Zamiriše cela kuća dok se peče.
STARINSKI KOLAČ 3 TAJNE BOLJI OD SVAKE TORTE Pravi se brzo, a razvaljuje ukusom
Kremast i savršen, gosti će ga obožavati.
KOLAČ NA METAR Ovako su ga nekad pravile sve domaćice, a sastojke imate u kuhinji
Super ide uz šoljicu kafe.
JEFTINI KOLAČ SA DŽEMOM I ORASIMA Zbog njega i komšije dolaze nepozvane
Savršen za vikend okupljanja ali i iznenadne goste.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)