MILKA TORTA ZA SVE SVEČANOSTI Kremasta i izdašna, a vole je od 7 do 107 godina
Savršena za proslave, dečije rođendane, ali i slavsku trpezu.
Potrebno je:
Za kore:
- 18 kašika mlevenih lešnika
- 18 belanaca
- 18 kašika mlevenog keksa
- 1 kesica praška za pecivo
- 18 kašika šećera
Za fil:
- 300 g margarina
- 3 kesice pudinga od vanile
- 20 kašika šećera
- 25 žumanaca
- 6 kašika gustina
- 1,2 l mleka
- 175 g maslaca
- 150 g bele čokolade
- 150 g crne čokolade sa lešnikom
- 2 kesice šlaga
Za ukrašavanje:
- 250 g šlaga
Priprema:
Rernu zagrejte na 150 stepeni. U jednoj posudi umutite beanca, šećer, mlevene lešnike, mleveni keks i prašak za pecivo u homogenu smesu. Izlijte u pleh obložen pek papirom i ravnomerno rasporedite. Pecite koru oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 150 stepeni. Istim postupkom ispecite još 2 kore, da ukupno dobijete 3. Zasebno umutite žumanca sa šećerom, gustinom, pudingom i malo mleka. Zakuvajte ostatak mleka, pa u njega dodajte smesu od žumanaca i nastavite da kuvate. U jednoj posudi umutite margarin i maslac pa ih dodajte u prohlađenu smesu. Pripremljeni fil podelite na dva dela. Jednom delu dodajte rendanu crnu čokoladu i umućen šlag iz kesice. Drugom delu fila dodajte rendanu belu čokoloda i umućen šlag. Ređajte tortu redosledom:kora-tamni fil-svetli fil-kora-tamni i svetli fil. Šlagom dekorišite tortu.
Možda vas zanima:
GINIS TORTA PO RECEPTU NAJDŽELE LOSON Poslastica sa pivom koja mami na dodatno parče
Savršen spoj čokolade i piva.
MARIJINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Izdašna i kremasta, za prave sladokusce
Napravite ovu izdašnu i kremastu poslasticu po receptu Marije Čitaković iz Gornjeg Mušića
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)