SVINJSKI GULAŠ PO KAFANSKOM RECEPTU Čorbadžijsko jelo bez konkurencije
Ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 4-5 glavica crnog luka
- 1 kašika svinjske masti
- 2 čena belog luka
- so, biber i vegeta po ukusu
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1-2 kašike brašna
- 4 dl soka od paradajza
- ljuta papričica i lovorov list po želji
Priprema:
Zagrejte svinjsku mast na tihoj vatri. Onda dodajte sitno seckani crni luk i dinstajte dok ne postane staklast. Dodajte meso seckano na kockice i nastavite da dinstate dok meso blago ne porumeni.Prelijte vodom luk i meso, da ga pokrije, pa ostavite da se polako krčka na tihoj vatri.Dolijte još vode po potrebi. Začinite pa dodajte sitno seckani beli luk i promešajte.Brašnom pospite meso, promešajte, pa umešajte mlevenu začinsku papriku. Sipajte sok od paradajza, list lovora i pola ljute papričice po želji. Ostavite gulaš da se polagano krčka na tihoj vatri uz povremeno mešanje.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)