SULTANOVA SARMA ZA SLAVU KOJA SE PAMTI Ne peče se, a ukus je san snova
Napravi se lako, a smaže odmah.
Potrebno je:
- 200 g mlevenog keksa
- 800 ml mleka
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike kakao praha
- 1,5 kašika brašna
- 4 kašike gustina
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
- 150 g šlag krema + 100 ml vode
Priprema:
Pleh obložite pek-papirom i pospite mleveni keks. U 200 ml mleka razmutite kakao, gustin i brašno, pa dodajte u 600 ml mleka koje je proključalo sa šećerom. Kada se zgusne, dodajte mu čokoladu i margarin i sjedinite. Prelijte preko mlevenog keksa i ostavite da se stegne. Umutite šlag krem sa vodom, premažete preko čokoladnog dela, isecite na 8 ili 10 delova i urolajte.
Možda vas zanima:
PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA Pravi se lako i brzo, a nestane sa stola još brže
Savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA Gotov očas posla, a savršen za slavsku trpezu
Najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVI PAŠA LOKUM Nema paljenja rerne, a pomera granice dobrog ukusa, po receptu za početnike
Mekani turski kolač sa kokosom savršen je za sve ljubitelje kremastih poslastica. Budi sva čula, a topi se u ustima. Lagan i prepun fila, nema ko ga neće obožavati.
PAŠA LOKUM Očaravajuća turska poslastica u spoju sa pudingom, poćiće vam voda na usta
Sočni desert sa pudingom i kokosom nestaće sa stola odmah.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)