RECEPT MARKA BULATA ZA SLAVSKI KOLAČ ODUŠEVIO DOMAĆICE Mekan i sočan
Pevač Marko Bulat jednom prilikom je podelio recept za slavski kolač. Sa njim tradicionalno obeležava krsnu slavu sa suprugom Marijom, sinom Savom, ćerkom Doroteom i Sofijom, Marijinom ćerkom iz prvog braka. Jednostavan i preukusan, ne sumnjamo da će se i vama svideti.
Shutterstock
Potrebno je:
- 20 g kvasca
- 2 kašike vode
- 500 g belog brašna tip 500
- 2 kašičice soli
- kašika šećera
- 2 kašike ulja
- 250 ml vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi razmutite 2 kašike vode sa kvascem pa ostavite sa strane da se aktivira. Prosejte brašno u velikoj vangli, s tim da 4 kašike ostavite sa strane. U brašno dodajte 2 kašičice soli, kašiku šećera, 2 kašike ulja, otopljen kvasac, oko 250 ml vode pa zamesite glatko testo. Zatim dodajte jednu po jednu od one četiri kašika brašna, pa premesite. Ostavite testo 45 minuta da naraste. Nadošlo testo premesite i podelite na tri dela, tako da jedan deo bude polovina testa, dok ćete drugu polovinu podeliti na dva dela. Potom testo premesite u loptice i ostavite da odmori desetak minuta. Stavite najveću loptu testa u podmazan kalup pa prekrijte folijom i ostavite da naraste. Od ostalih delova testa napravite slavske ukrase po želji. Ostavite kolač poklopljen da naraste još malo pa ga premažite ga sa malo ulja. Pecite slavski kolač oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETE VRAČE Pravi se lako, a osvaja ukusom
Dobićete brojne pohvale.
POSNI SLAVSKI KOLAČ Uspeva i početnicima, a mekan i sočan
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
SLAVSKI KOLAČ SA SUVIM GROŽĐEM OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Mirisan i sočan, nema mu ravnog
Gosti na slavi će biti oduševljeni.
NAJMEKŠI SLAVSKI KOLAČ ZA SPASOVDAN Recept za početnike posle kog ćete zaboraviti na sve ostale
Vredi svakog uloženog truda, a gosti će biti oduševljeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)