BUGARSKA BANICA UKUSOM BUDI SVA ČULA Gotova očas posla, a topi se u ustima
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 2 jaja
- 2 čaše jogurta
- 1 čaša ulja
- 4 čaše brašna
- 300 g kravljeg sira
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa im dodajte jogurt i ulje. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umešajte polovinu smese od jaja. Varjačom polako sjedinite uz dodavanje ostataka brašna. Zatim dodajte mrvljeni kravlji sir. Promešajte dobro pa izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite banicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
REZANAC GIBANICA JOŠ SOČNIJA OD KLASIČNE Zbog nje se krši svaka dijeta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
PITA SA SIROM BRZI GONZALES Zbog nje svaka dijeta pada u zaborav
Priprema je brza i jednostavna, a ukus fantastičan.
PITA SA SIROM BRZI GONZALES SE NE ODBIJA A ne zahteva ni truda ni vremena
Savršena za doručak ili večeru, uz jogurt ili kiselo mleko.
MIRISNA I SLASNA SAVIJAČA SA SIROM Recept baka Jele koji budi nostalgiju
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)