BUGARSKA BANICA UKUSOM BUDI SVA ČULA Gotova očas posla, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

08:30

Sezonski recepti 0

Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.

banica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 2 čaše jogurta
  • 1 čaša ulja
  • 4 čaše brašna
  • 300 g kravljeg sira
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa im dodajte jogurt i ulje. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Umešajte polovinu smese od jaja. Varjačom polako sjedinite uz dodavanje ostataka brašna.  Zatim dodajte mrvljeni kravlji sir. Promešajte dobro pa izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite banicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading